bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 716
danas registrovano: 0
juče registrovano: 0
članova online: 0
gosti online: 7


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Seksualnost

Seksualnost


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


_ARTICLETOCATEGORY: BiH-Aktuelnosti


94 vijesti (5 stranica, 20 vijesti po stranici)Bilt: Sve dok je OHR u BiH napredak ka EU biće djelimičan (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH          Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt rekao je da sve dok u BiH postoji Kancelarija visokog predstavnika (OHR) politički proces nije kontrolisan na lokalnom nivou i napredak BiH u integraciji u EU može biti samo djelimičan.


        "Političari koji djeluju na nivou BiH i entiteta trebalo bi da postignu neophodne kompromise koji bi omogućili tranziciju OHR u pojačano prisustvo specijalnog predstavnika EU za BiH. Izazovi integracije u EU jasno će pokazati BiH da treba da izgradi funkcionalnije strukture vlasti. Perspektiva članstva BiH u EU je validna ukoliko je zemlja cjelovita", ocijenio je Bilt.

         Šef švedske diplomatije rekao je za beogradski "Blic" da je ubijeđen da će Srbija uložiti sve napore kako bi ispunila uslove za ukidanje viza koje je postavila Evropska komisija. "Odluku o ukidanju viza donose sve članice Unije na preporuku Evropske komisije. Sigurno će njena preporuka biti presudna za pozitivnu odluku Evropskog savjeta, ali bi moglo ipak da dođe i do odlaganja uzrokovanih pitanjima koja bi mogla da budu pokrenuta u kasnijoj fazi", rekao je Bilt.

         On je istakao da je Švedska, kao predsjedavajuća EU, posvećena stupanju na snagu Privremenog sporazuma Unije sa Srbijom. "Naše napore da do toga dođe umnogome bi olakšalo hapšenje /bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka/ Mladića ili uvjerljivi dokaz kojim bi Srbija garantovala da je učinila sve što je u njenoj moći da ga uhapsi. Zapadni Balkan u cjelini ima potvrđenu perspektivu u EU", ocijenio je švedski šef diplomatije. On je optimista da bi Prelazni sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju mogli da budu odblokirani na Evropskom savjetu, čim se članice EU dogovore o tome da je Srbija ispunila sve političke uslove.

         "Čim Srbija ispuni političke uslove, zadovoljavajuću saradnju sa Haškim tribunalom, i Evropski savjet odblokira Prelazni sporazum, Švedska će biti spremna na razgovor o vremenskim okvirima podnošenja prijave za kandidaturu Srbije za članstvo u EU", istakao je Bilt. 

  (Svevijesti.ba/Srna)
Poslao/la ljeto67 --> Nedjelja, 12. 07. 2009 Čitaj više...

U seoskim bazenima nalaze i pacove (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Ekologija

Stanovnici ruralnih naselja u BiH uglavnom koriste vodu za piće iz bunara, bazena i lokalnih vodovoda koje su sami izgradili, a većina njih skoro nikada ili rijetko takvu vodu, kako bi znali šta piju, nosi na analizu.

U seoskim bazenima nalaze i pacove

"Većina stanovnika ne smatra situaciju sa vodom za piće toliko značajnim elementom po svoje zdravlje, s obzirom na to da još imaju utisak da živimo u prilično zdravoj životnoj sredini, da industrija ne radi, ali povremeno pri promjeni fizičko-hemijskih karakteristika vode ili pojavi stomačnih tegoba u proljetnom ili ljetnom periodu odlučuju se da donesu vodu na ispitivanje", kažu u Institutu za zaštitu zdravlja RS.

Poslao/la Administrator --> Nedjelja, 05. 07. 2009 Čitaj više...

Mirna okupljanja ispred zgrade Vlade SBK (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH Travnik: Mirna okupljanja ispred zgrade Vlade SBK-KSB

                 Četvrtak, 02 Srpanj 2009 Mirno okupljanje uposlenih u državnim službama, policijskih djelatnika te prosvjetara ispred zgrade Vlade ŽSB-KSB u Travniku, bit će u petak, 3. srpnja u vremenu od 10.00 do 12.00.
Poslao/la ljeto67 --> Četvrtak, 02. 07. 2009 Čitaj više...

Željko Komšić i Valentin Inzko (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH

     

 

 

 

  Dvojica ljudi koji uprkos desavanjima u zemlji ipak pronalaze snage da nastave rad i borbu protiv trenutne situacije u drzavi,

dok ostali clanove ove posade i dalje se vezu sve cvrsce i cvrsce za fotelje ne birajuci ni nacine ni principe opstanka.

Ne uzimajuci u obzir ni narod ni EU-zajednicu.

Poslao/la prolaz --> Četvrtak, 02. 07. 2009 Čitaj više...

Jajcu za obnovu infrastrukture 82.472,51 KM (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Političke teme Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova usvojila Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira i isti uputila u skupštinsku proceduru. 
Poslao/la ljeto67 --> Nedjelja, 07. 06. 2009 Čitaj više...

RVI srednjebosanskog kantona (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Sport XIV Kantonalne/Županijske igre RVI SBK Četvrtak, 04.06. 2009. Savez ratnih vojnih invalida Srednjobosanske županije/ kantona 19. i 20. lipnja u Docu na Lašvi organizira XIV ŽUPANIJSKE/KANTONALNE IGRE RVI SBK. RVI iz Travnika, Novog Travnika, Viteza, Busovače, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Kotor Varoši natjecat će se u 7 disciplina: mali nogomet, streljaštvo,bilijar,potezanje konopca,stolni tenis,šah i pikado . Očekuje se sudjelovanje oko 250 RVI, koji barem na kratko zaborave svoje svakodnevne probleme. ENI news
Poslao/la ljeto67 --> Četvrtak, 04. 06. 2009 Čitaj više...

Lepa Brena da ili ne ? (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Estrada BiH: Šta sve prati koncert Lepe Brene maj 2009. 


Oko koncerta najveće muzičke zvezde na Balkanu Lepe Brene u Sarajevu, koji je zakazan za 30. maj, digla se velika prašina, a najnovija vest je da je ukraden određeni broj karata.Sarajevska policija saopštila je da su karte ukradene u prostorijama turističke agencije "Centrotrans-Eurolines", a lopovi još nisu identifikovani. Osim karata ukradena je i određena suma novca, javljaju sarajevski mediji. 
Poslao/la ljeto67 --> Ponedjeljak, 25. 05. 2009 Čitaj više...

Joseph Biden u posjeti BiH (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH
Potpredsjednik SAD-a, Joseph Biden u obraćanju zastupnicima državnog Parlamenta i vodećim bh. političarima, rekao je kako su SAD zabrinute zbog pravca u kome ide Bosna i Hercegovina.
Poslao/la prolaz --> Utorak, 19. 05. 2009 Čitaj više...

Obilježena godišnjica rada Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Kultura i umjetnost U rezidenciji "Konak" u Sarajevu večeras je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, povodom sedmogodišnjice postojanja, prezentirala treći broj časopisa "Baština", posvećen u cjelosti ovogodišnjoj nominaciji historijske gradske jezgre Jajca za upis na Listu svjetske kulturne baštine.
Poslao/la Administrator --> Četvrtak, 14. 05. 2009 Čitaj više...

Poginuo motociklista u centru Banjaluke (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Crna hronika Dežurni tužilac naredio je da se izvrši obdukcija tijela nastradalog Cuceka, te vještačenja tehničke ispravnosti mercedesa i motocikla.
Poslao/la jeki --> Nedjelja, 10. 05. 2009 Čitaj više...

Apel za sklanjanje predsjednika Vlade RS ! (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je od visokog predstavnika (OHR) da smijeni predsjednika Vlade Republike Srpske i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i da mu zabrani obavljanje svake političke aktivnosti.

Poslao/la prolaz --> Petak, 08. 05. 2009 Čitaj više...

Gdje nas vodi ovaj svijet (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Sport

 U Mostaru je u nedjelju naveče kamenovan i zapaljen autobus kojim su se navijači Fudbalskog kluba "Sloboda" iz Tuzle vraćali sa utakmice u Širokom Brijegu, što je posljednji u nizu incidenata na sportskim takmičenjima u kojima se na suprotnim tribinama nalaze navijači iz različitih naroda.

Poslao/la prolaz --> Utorak, 28. 04. 2009 Čitaj više...

MAFIJA u BiH: MI SMO ZAKON (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Političke teme

Donošenje seta antimafijaških zakona, koje su najavili potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, a nakon njega i Vlada FBiH, pretvorilo se u još jednu u nizu obmana javnosti u režiji aktuelnih federalnih vlasti.

Poslao/la prolaz --> Srijeda, 22. 04. 2009 Čitaj više...

Busek: Zapadni Balkan - zajedno u Uniju! (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Političke teme "Prava je opasnost da jedna zemlja blokira susjednu zemlju", rekao je Busek...
Poslao/la Administrator --> Ponedjeljak, 20. 04. 2009 Čitaj više...

Tko je gazda u Federaciji (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: BiH Odnosi bošnjačkih i hrvatskih predstavnika u Federaciji BiH nikada nisu bili lošiji od stupanja ove garniture na vlast. Na gotovo svakoj sjednici rasprave i odluke se donose nadglasavanjem, a na ruku interesima vladajućih bošnjačkih stranaka  idu i stalne podjele Hrvata i njihova zabavljenost međusobnim otimanjem mrvica.
Poslao/la Administrator --> Ponedjeljak, 20. 04. 2009 Čitaj više...

Korupcija (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Političke teme Nakon brojnih upozorenja: Evropska unija uvodi sankcije BiH zbog korupcije i kriminala
Poslao/la prolaz --> Ponedjeljak, 20. 04. 2009 Čitaj više...

Istraga nesreće kod Crne rijeke i obdukcija stradalog (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Crna hronika Foto: IlustracijaU ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva autobusa, banjalučkog “Autoprevoza” i hrvatskog “Croatia busa”.
Autobus “Autoprevoza” kretao se iz pravca Mrkonjić-Grada prema Banjoj Luci, a autobus “Croatia busa” iz Banje Luke prema Jajcu. Prema informacijama banjalučkog Okružnog tužilaštva, četrnaest osoba je u nesreći povrijeđeno.
Poslao/la Apeva --> Utorak, 14. 04. 2009 Čitaj više...

Stezanje remena:Poticaji samo tvrtkama koje će zadržati radnike (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Političke teme Vlada Srednjobosanske županije(SBŽ) odlučila je uvesti mjere štednje i to kod svih korisnika proračuna. S tim ciljem formirala je tim za sagledavanje i konkretizaciju mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize na području županije.
Poslao/la jeki --> Petak, 03. 04. 2009 Čitaj više...

BiH golovima Džeke opet pobijedila Belgiju! (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Sport Nakon uspješnog gostovanja u Genku bh. nogometna reprezentacija predvođena selektorom Blaževićem večeras je u kvalifikacionoj utakmici za SP u Zenici ponovo bila bolja od odgovarajuće selekciju Belgije. BiH je ovaj put Belgiju savladala rezultatom 2:1.
Poslao/la Apeva --> Četvrtak, 02. 04. 2009 Čitaj više...

Studijske stipendije za sportiste u SAD-u (BiH-Aktuelnosti)  
Tema: Sport Predstavljamo Vam internetsku stranicu za pomoć sportistima koji žele studirati u Americi na sportskoj stipendiji. www.collegerecruitusa.com.ba namijenjena je svim sportistima koji žele studirati u SAD-u kao stipendisti jednog od Američkih univerziteta. Stranica promovira studiranje u Americi, kao i mogućnosti nastavka aktivnog bavljenja sportom za vreme studija.
Poslao/la Apeva --> Subota, 28. 02. 2009 Čitaj više...


94 vijesti (5 stranica, 20 vijesti po stranici)

REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
!

Play Radio

" onClick="goto1(this.form.SelectRaURL.options)" class="formbutton">
'; } ?>

Vrijeme

Vijesti iz BiH i regiona
Utorak, 30. 08. 2011 18:15Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 2685prolaz7001 čitanja7001
PREDSTAVLJENO PRVO IZDANJE BIH FILMING LOCATION GUIDE  [BiH-Aktuelnosti]
Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine i USAID-Sida FIRMA Project ponosno predstavljaju BiH Filming Location Guide 2011/12, prvu publikaciju čiji je cilj predstaviti Bosnu i Hercegovinu ...
Pročitaj više...
Utorak, 30. 08. 2011 09:00Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 9562prolaz7740 čitanja7740
MLADI SU BUNTOVNI DO PRVOG KREDITA   [BiH-Komentari]
Gladnim čovjekom je lako manipulisati, ali interesantno je to da se on već dvadeset godina nije uspio zasititi pričama o ...
Pročitaj više...
Srijeda, 03. 08. 2011 09:00Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 7611prolaz8126 čitanja8126
POLITIČKE PARTIJE NA SUDU  [BiH-Aktuelnosti]
Vodeće bosanskohercegovačke političke partije ne plaćaju račune svojim poslovnim partnerima, ali ni ...
Pročitaj više...
Arhiva vijesti/članaka | Pošalji vijest | Traži ]

Naši Jajčani
Pošalji priču o Jajčanima
Ponedjeljak, 31. 01. 2011 12:25Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 532prolazkomentari 228631 čitanja8631
APEL ZA POMOC  [Jajcani]
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs625.snc3/27539_134752223218094_3251_n.jpgViktorija 99 se obraca gradjanima za pomoc, za porodicu Ante Simunovica.. sa kojim smo razgovarali, ciji je stan u ...
Pročitaj više...
Ponedjeljak, 11. 10. 2010 20:10Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 1661prolazkomentari 1110859 čitanja10859
POTRAžNJA DALEKO VEĆA OD PROIZVODNIH MOGUĆNOSTI  [Jajcani]
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs452.snc4/49625_100000653828546_8941_q.jpgU petoj godini postojanja preduzeće Thermoflux iz Jajca ima ozbiljne ponude da svu svoju proizvodnju kotlova proda Evropi, ...
Pročitaj više...
Petak, 19. 03. 2010 12:05Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 2456Administratorkomentari 3310617 čitanja10617
HUMANITARNA AKCIJA: EDIN HEGANOVIC I FAHIR SKILJAN  [Jajcani]
Edinu Heganovicu i Fahiru Skiljanu je potrebna hitna operacija koja ce se izvesti u Njemackoj. Fahir ima termin vec 12.04 i do tada moramo skupiti pare za ovu operaciju. Ne ocekuje se od nas sigurno da skupimo kompletnu sumu ali bar da pomognemo koliko mozemo. 
Pročitaj više...
Četvrtak, 18. 03. 2010 16:10Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 275Gostkomentari 1112218 čitanja12218
UMRLI JAJCANI  [Jajcani]
Tuzna vijest, umro nam je i nastavnik Ribic Safet. Zalosno je shvatiti da puno dobrih ljudi nije vise medju nama. Neka mu je vjecni rahmet i iskreno saucesce njegovoj familiji. Takodjer nas je napustio i Ganibegovic Vernes. Vjecni rahmet i saucesce familiji Ganibegovic.
Pročitaj više...
Subota, 30. 01. 2010 15:45Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 171prolaz8731 čitanja8731
JULARDZIJA SERIF  [Jajcani]
Jos jedna tuzna vijest i jos jedan nas jajcanin nas je napustio, jutros u ranim satima 30 jan 2010 je preminuo Julardzija Serif. Neka mu je vjecni rahmet.  
Pročitaj više...
Arhiva vijesti/članaka | Pošalji vijest | Traži ]

Kolumne
Četvrtak, 11. 02. 2010 21:30Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 289prolaz8853 čitanja8853
GDJE NE IDU PTICE  [Komentari]
Petak, 05. 02. 2010 13:20Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 2256prolazkomentari 119342 čitanja9342
NIJE SVIJET TVOJE LJEPOTE DOSTOJAN   [Komentari]
        Hodao sam Zemljom na prstima od vjetra, gledao sam stvari očima neznanja. A život mi noge ...
Pročitaj više...
Utorak, 02. 02. 2010 14:35Podešeno za printerPošalji vijest/članak prijateljubajtova više 497prolaz9063 čitanja9063
TI SI DUŠA DUŠE MOJE  [Komentari]
       

TI SI DUŠA DUŠE MOJE

Duž krovova starih kuća
Blijedi mjesec zrake sipa
Pa kroz krošnje starih lipa
Do sunčeva uskrsnuća

Iza krošnje preko plota
Do vrbova ...
Pročitaj više...
Arhiva vijesti/članaka | Pošalji vijest | Traži ]

Tagovi
Jajce Portal Tags:
  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

detaljnije...

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 0.84 Sekundi 39 Databaza-Upitnici