bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 719
danas registrovano: 1
juče registrovano: 0
članova online: 0
gosti online: 14


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Turizam

Turizam


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


Zagrebački teatar EXIT gostuje u jajačkom Domu kulture  
Poslao/la Administrator --> Srijeda, 07. 04. 2010

Kultura i umjetnost Jajčani će u utorak 06.04.2010.godine u 19,30 sati imati priliku da pogledaju predstavu pod nazivom "Kako misliš mene nema", koju će glumci ovog poznatog Zagrebačkog Teatra izvesti u pozorišnoj dvorani JU "Dom kulture Jajce" Jajce. Cijena ulaznice za ovu izuzetno kvalitetnu predstavu iznosit će 5,00 KM. Predstavu pod nazivom "Kako misliš mene nema" u najkraćem možemo opisati na sljedeći način: Kroz manje od dva sata "nabrijane" farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.

Jajčani će u utorak 06.04.2010.godine u 19,30 sati imati priliku da pogledaju predstavu pod nazivom "Kako misliš mene nema", koju će glumci ovog poznatog Zagrebačkog Teatra izvesti u pozorišnoj dvorani JU "Dom kulture Jajce" Jajce. Cijena ulaznice za ovu izuzetno kvalitetnu predstavu iznosit će 5,00 KM. Predstavu pod nazivom "Kako misliš mene nema" u najkraćem možemo opisati na sljedeći način: Kroz manje od dva sata "nabrijane" farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.Sve gore navedeno preuzeto je sa web stranice Teatra EXIT. Pored toga više informacija o Teatru možete saznati na Facebooku i Twitteru.

Teatar EXIT nezavisno je kazalište osnovano 1994. godine s ciljem proširivanja kulturne ponude u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu. U 15 godina postojanja pozicionirao se kao teatar promjena, nemirenja s postojećim, kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu. Svojim programima i visokoprofesionalnim pristupom radu pripomoglo je u repozicioniranju nezavisnog sektora unutar društva te podiglo standarde ukupne kazališne ponude unutar regije. Kazalište koje se prvenstveno bavi bitnim socijalnim temama pozivajući na razmišljanje i postavljajući brojna pitanja po kojima možete "kopati" još dugo nakon gašenja reflektora. Provokativno, inovativno, britko, visokoestetizirano kazalište koje u središte svog stvaralaštva postavlja glumačko umijeće.

Do danas su predstave Teatra EXIT nagrađene sa 80-ak nagrada za najbolje predstave, najbolje glumce, režije... 1996. godine ovaj teatar je nagrađen posebnim priznanjem, Nagradom Grada Zagreba za izuzetan doprinos kazališnom i kulturnom životu grada. 1998. g. Teatar useljeva u kinodvoranu Centra za kulturu i film August Cesarec u Ilici 208, koju preuređuje u kazališni prostor te na taj način postajemo prvo nezavisno kazalište za odrasle s vlastitom scenom. Predstave Teatra EXIT gostovale su u gotovo svim hrvatskim gradovima i na svim važnijim hrvatskim festivalima, osim toga predstave su izvođene i u Nizozemskoj, Kanadi, Italiji, Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Portugalu, Češkoj, Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Makedoniji, Rusiji, Grčkoj, Egiptu, Njemačkoj… 2009. godine stručno vijeće koje je činilo 65 članova (priznatih poslovnih i marketinških stručnjaka iz hrvatskih medija, agencija, domaćih i stranih korporacija, sveučilišta i stručnih organizacija) te čak 20.000 potrošača, u iznimno jakoj konkurenciji od 1.000 finalista, izabralo je Teatar EXIT među najjače tržišne marke u Hrvatskoj te mu dodijelilo prestižan status Superbrands Croatia 2009.

Zagrebački teatar EXIT gostuje u jajačkom Domu kulture

Komentari su vlasništvo pošiljalaca. Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelju  Pošaljite prijatelju


Ocjeni vijest/clanak
Srednja ocjena: 5
Glasovi: 1

stars-5.gif

Odvojite par sekundi i ocjenite ovu vijest/članak:
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slični linkovi

Najčitanija novost o Kultura i umjetnost:


posljednjih 5 vijesti

Arhiva vijesti/članaka

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 0.564 Sekundi 42 Databaza-Upitnici