bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 718
danas registrovano: 0
juče registrovano: 2
članova online: 0
gosti online: 14


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Jajce

Jajce


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


Vladajuca struktura  
Poslao/la prolaz --> Srijeda, 23. 09. 2009

BiH
Sarajevo 
Centar za humanu politiku

15% građana podržava bh. vladajuću strukturu

Centar za humanu politiku proveo je u septembru ove godine anketno istraživanje na reprezentativnom uzorku od 400 građana, koje je pokazalo da samo 15% građana podržava vladajuću strukturu u BiH, saopštili su iz ovog centra.

U većini zemalja sa predstavničkom demokratijom ovo bi značilo sigurnu promjenu vladajuće strukture na narednim izborima i kraj za mnoge političare i stranke. Nažalost, u slučaju BiH to pravilo ne mora da važi.

Rezultati anketnog istraživanja, godinu dana prije održavanja sedmih opštih izbora u BiH pokazuju da bi 15% građana glasalo za vladajuće stranke, 49% građana bi glasalo za stranke koje nisu u vlasti i 36% građana ne bi glasalo ni za koga.

Postoje nešto značajnije razlike u rezultatima, s obzirom na entitetsku pripadnost građana. U Federaciji BiH za stranke u vlasti bi glasalo samo 8% građana, 56% građana bi glasalo za stranke koje nisu u vlasti i 36% građana ne bi glasalo ni za koga. U RS za stranke u vlasti bi glasalo 26% građana, 34% građana bi glasalo za stranke koje nisu u vlasti i 40% građana ne bi glasalo ni za koga. Ne postoje značajnije razlike između građana, s obzirom na njihovu spolnu, mjesnu, starosnu, socijalnu i obrazovnu pripadnost. Muškarci, stanovnici grada, mlađi, siromašniji i obrazovaniji birači u nešto većem procentu bi podržali stranke koje nisu u vlasti.

Ovi rezultati nesumnjivo pokazuju visok nivo građanskog nezadovoljstva stanjem u BiH i rezultatima vladajuće strukture u ovom mandatu. Rezultati takođe pokazuju da su građani u Federaciji BiH nezadovoljniji sa vladajućom strukturom od građana u RS, zaključuju iz Centra za humanu politiku.

Vladajuca struktura

Komentari su vlasništvo pošiljalaca. Nismo odgovorni za njihov sadržaj!


 1. bandit Piše --> 15.10.2009 07:35
  Haj litar dragi drugovi i drugarice! O klati mudane fala sto si se vratio ja mislio ti ljut nesto. Fala ti za rep ja sam se odrekao prvog poklona u i me stranke pa mi ni taj tvoj novi poklon nije potreban. Mozda se moze kakva supica i od toga napraviti probaj pa nam javi. Nego kako trening i muzika treniras li na instrumentu sto si ga za se ostavio. Znas da nam partisku pjesmu moras odsvirati.
  Haj litar do daljneg
 2. zeleni zub Piše --> 14.10.2009 18:17
  Nikakvih straníh IMENA za stranku..dosta nas ameri ***** ovako jos da nosimo..njihova imena!!!!!!!!
  pozdravljam povratak klati mudana...ja mislim da si tele pravilno raspodjelio...ama sta je sa mozgom i jezikom...zivo me interesuje
  haj litar ZELENI ZUB
 3. udbash Piše --> 14.10.2009 17:03
  Dobro dosao "KLATI-MUDA-NE"
  Izgleda sam ja jedina osoba, koja ga ozbiljno svatila.
  Mozda sto slicne probleme imamo. On sa svojim, ja sa tudjim parmacima.
  Sto se stranke tice vidim da pravo napreduje. Prvo litar, onda dva, a na kraju ce biti karton, paleta ili cak sleper.
  Kada smo kod slepera, zelim srdacno druga "pjesnika" pozdravit.
  Imam prijedlog za ime stranke: "NEW ALCOHOLICS"
  Haj Scania
 4. klatimudan Piše --> 14.10.2009 16:24
  Stovano pucanstvo, jarani i jaranice!
  Evo stigoh i ja pod ovo vase portalsko nebo! Malo sam bio odsutan od ovih vasih javnih rasprava pa sada koristim prigodu da se obratim. U medjuvremenu sam bio odjavljen, da li zbog moga imena( opet se gleda ime, sto nije dobro)ili sto doticnom gospodinu nisam ponudio komad teletine. Bice prilike da popravim tu gresku!
  Vidim da je moja draga osoba Nerka stala u stroj! Neka, lijepo od nje! Pocastio sam je bijelim bubrezima i vidim da je imala dobar tek. Doticni gospodin "bandit" mi zamjera sto mu poklonih samo rep!? Njemu poklonjam i dio mesa ispod repa, tocnije i jedan dio buta.
  "Poznavaoca" zanima sta je telac po spolu? Doticni gospodin ce se morati sam uvjeriti u to! Prijatno kusanje i dobar tek!
 5. poznavalaac Piše --> 14.10.2009 11:09
  Ma ipak ja mislim da se ovdje radi o bambuci,trenutno najatraktivnijem pakovanju najomiljenijeg napitka. Spiro i Sajba su ovlasteni i posjeduju autorsko pravo za reklamiranje i degustaciju omiljenog napitka. A Dudo im pravi ugodjaj. Obzirom da ova trojka uziva ogroman publicitet u gradu, bilo bi veoma pozeljno imati iste u nasoj stranic. Ako i zbog cega ono zbog konkurencije, Ango,Rizo,Tito i partija, jer u svakom slucaju mogu popiti vise od navedenih i pri tome ostati prisebni, a to je jako bitno u parlamentarnom prepucavanju.Zato gospon predsjednik obratite paznju na blizi vam okolis.
 6. nerka Piše --> 14.10.2009 08:29
  Crno vino "Matan" je tacno dvolitar,ne moras se muciti i dva put narucivat!Pozdrav portalcima :ovi sto cute kao da nisu zivi.Nece bit tako!
 7. bandit Piše --> 14.10.2009 07:35
  Moguli ja se pozdravljati sa HAJ DVA PUTA PO PO LITAR. Nekako mi lakse na zeludac:):) Pozdrav svim clanovima a najdrazemu prijedsedniku i njemu najblizim u prijedsednistvo tj i meni izmedju ostalog saljem kiticu cvijeca na uranku. Haj litar ili dva puta po po litar do daljnjeg od bandita koji je led gulijo i smrzo se prije sat vremena
 8. AHIL Piše --> 14.10.2009 00:14
  POSTO STE VI PODAMNOM,VI POZDRAVLJATE SA HAJL LITAR,A JA KAO PREDSJEDIK,HAJL DVOLITAR! A sad naredbe od predsjednika.Svaki clan mora barem jednu pjesmu ili pricu sedmicno da objavi,inace belaj.Ja sam ljut ko leptir i zato nemojte me tjerati da primjenim ovlasti dogovorene u Gornjim Prudima.
 9. zeleni zub Piše --> 13.10.2009 20:34
  HAJ LITAR...BANDIT..I TEBI AMA DAJ PUSTI ONAGA ..PAPKA ..PJESNIKA DABOGDA SE NEVRATIO IZ SUME...POZDRAVLJAM NASEG NOVODOSLOG PUNO PRAVNOG CLANA....NERKU..I ZELIM JOJ PUNO USPJEHA U STRANCI....CJENJENI CLANOVI STRANKE... IMAM JEDAN PREDLOG..ZA SLOGAN ..ILI POZDRAV STRANKE .PA GA DAJEM NA GLASANJE ...TO ZNACI OVO ..U BUDUCIM NASIM SASTANCIMA ...I KAD PRESDJENIK UDJE NA VRATA..STANE ZA MIKROFON DA BI SE OBRATIO CLANSTVU..TREBA DA NAS POZDRAVI SA .......!!!!HAJ LITAR....A MI SVI ODGOVARAMO.....DABOGDA TI SE KRAVA OBLIZNULA...JA DAJEM PREDLOG NA GLASANJE....I MOLIO BI ...MEHU PISCA ...DA SASTAVI ZAPISNIK ,O DOTICNOM PRIJEDLOGU
  HAJ LITAR.....ZELENI ZUB
 10. bandit Piše --> 13.10.2009 19:49
  To nerka bujrum vidis da nam je fino
 11. bandit Piše --> 13.10.2009 19:49
  Haug zeleni zubu! Pozdrav tebi a i posalami onog tvog drugo ti sto je trenutno na sluzbenom putu. Kako god skontam bolje da je tebe zaposlio nekako si jednostavniji coek za diskusiu. Pjesnik se jizdi brzo:):):)Nek mu je vala sretan put.
  Ja taman mislio predloziti pjesnika za ministra prosvete i kulture ko ono zestok momak dovest ce ovu djecu u suru da idu navrijeme u krevet a ne da razvaljuju mlatimudanove parmake. Bolje krevete da razvaljuju. Al eto ode on.
  Ahile ima da ti reklamu puknemo iznad tunela gdje je Dudo visio citavo leto i ispod naziv. AHILOVA PARTIJA - svi smo mi mlati mudani
  Molim te posudi odjelo i kravatu od Dude jer vi ste sa te strane Vrbasa svi krsni momci.
 12. nerka Piše --> 13.10.2009 19:45
  Svi ste smijesni."Hajd sta fali da i ja malo jedem tih g.....?Ha,ha ha!
 13. zeleni zub Piše --> 13.10.2009 19:25
  Bona NERKA MI SAMI SEBE ZA J...........A KAMOLI NEBI DRUGE..JA ZELENI ZUB SE UKLJUCUJEM,KASNO U TEMU..ZATO STO MOJ NAREDBODAVAOC (KURIC SENAD ZVANI (PJESNIK) je sluzbeno duboko u sumi..pa nismo mogli uspostaviti tel kon.BONA NERKA JA NEMISLIM DA IKO IMA NAMJERU DA TE NAMJERNO ZAFRKAVA.ALI EVO ZADNJI SLUCAJ.U TOKU NAJPLODONOSNIJE DISKUSIJE SA NASIM UVAZENIM CLANOM STRANKE..TZ KLATIMUDANOM I KADA JE DISKUSIJA BILA NA NAJVISEM NIVOU??POJAVLJUJES SE TI U POLA DISKUSIJE(NICIM IZAZVANA)I OPALJIVAS RAFAL PO NAMA SVIMA U STRANCI..EH POSTO JE NASA STRANKA TEK POCELA DA IZLAZI IZ ANONIMNOSTI..U POLITICKE MUTNE VODE..REAKCIJA NASIH CLANOVA JE BILA DRAMATICNA..MI SVI SMO SE ZAKLELI DA CE MO CUVATI NASU STRANKU!!A AKO TREBA POLOZITI I SVOJ ZIVOT..I TAKO MOZDA JE BILO MALO REAKCIJA..KOJE PRELAZE ..USTAVNE NORME STRANKE...ALI TI MORAS SHVATITI DA MI SAMO BRANIMO DEMOKRATIJU ...STA SAD....BONA NERKA...IZ MOJE PERSPEKTIVE RAZMISLJANJA...I DA BI U BUDUCNOSTI IZBJEGLI AVAKVE PROBLEME..NAJ BOLJE BI BILO DA NAM SE PRIDRUZIS...JER SVAKI NOVI COVJEK U NASOJ VOLJENOJ STRANCI JE DOBRO DOSO..JA LICNO TI SE IZVINJAVAM(PREKO MOGA ZASTUPNIKA ZELENOG ZUBA) AKO SAM TE NEKADA UVRIJEDIO..PS MOZDA JE NAJBOLJE DA PROMJENIS NICK,,KAO STO SAM JA URADIO..I ONDA NEMA PROBLEMA..VIDIS MENE SAD NIKO NE PREPOZNAJE I MIRNA BOSNA..NADAMO SE JEDNOJ PLODONOSNOJ SURADNJI..U BUDUCIM KONTAKTIMA SA STRANKOM....PS ZABORAVIH OPET ZVANICNI ILI OFICIJONALNI POZDRAV STRANKE JE!!!!HAJ LITAR!!!!!!PUNO POZDRAVA ZELENI ZUB
 14. bandit Piše --> 13.10.2009 19:17
  ooooooooooooo vidi nam prijedsednika partiske celije. Pa djesi ti covjek ja konto udarila ti vlast u glavu ili i ti neke partiske dnevnice ubires:):):):) Tebi izgleda kako god skontam nerka opozicija dodje. Sta ti kazes? A i poznavalac se oko ljeta mota ozebo i on pa bi da se ogrije. Imas li ti kontrolu druze Ahile ili ce te tvoja opozicija smotat
 15. meho i sanja Piše --> 13.10.2009 19:12
  STA JE OVO SAD, "SVEZNALICO"!? KAKAV JE OVO JAVASLUK?
  JA UPOZNAH NEKE DRAGE OSOBE OVDJE, SA JEDNIM SAM ISAO NA PICE A SA DRUGIM CU NA VECERU(NA "POLE" I "BALLANTINES"). TI "SVEZNAOCE", ODMAH BI U BRACNE VODE UPLOVIO !?
  AKO NISTA, LIJEPO OD TEBE OVAKO JAVNO, "MLATIMUDANSKI"!!!
 16. AHIL Piše --> 13.10.2009 19:09
  Nerka ,Nerka zbilja imas pokvarenu mastu.Nigdje nisam upotrijebio takvu vulgarnu rijec.Kako nisi pomislila npr.skakati po glavi.Vjeruj da mi je drago sto si se vratila i sto si jos uvijek u svom elementu.Nisam bio u stanju napisati nijedne recenice, jer si ti bila moja muza.Sad me ponovo inspirises za pisanje.Zamisli sta ce umjetnickih djela ostati nenapisano ako odes opet hahahaha.
 17. bandit Piše --> 13.10.2009 18:58
  Nerka ne ljuti se. Diskusija je cista zajebancija i nekvari je. Kad vidis da se neko nekome na ledja natovario upitaj se prvo zasto se to desilo a ne da kukas i da branis. To sto ja mlat mudana i svi ostali na zub uzeo je njegovo ponasanje i bezobrazno prozivanje ekipe sa portala izmedju ostalog i tebe. Ova je tema prava jer prepucavanje na ovoj temi su bezazlena. Zato procitaj diskusiju iz pocetka pa ces mozda i skontati o cemu se radi.
  A sad spektakl dragi drugovi i drigarice kako vidim ljubav puca izmedju partiskih celija role iz svedske se zaljubio. Poznavalac nema sansi kod ljeta gledao sam u horoskopu a i na kladionicama su mu sanse male.;);)
  Ahile javi seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:):):
 18. ljeto67 Piše --> 13.10.2009 18:09
  Eto , kad podjemo sami sebe cenzurisati , totalno odemo sa teme . Sad o ljubavi pisemo ?

  P.S. Poznavalaac ja bih ovo mogla shvatiti i kao udvaranje :-)
 19. poznavalaac Piše --> 13.10.2009 17:39
  Nerka draga, ja volim, i tebe osjecam.Ali "ljeto" je moja ljubav i inspiracija, zato te molim da osjetis to.Diskuje i sve ostalo je ok, ali nedirj mi ljubav.Kad jednom dozivis to zivot
  ti nece biti prolazan.
 20. nerka Piše --> 13.10.2009 15:41
  Draga moja djevojko!
  meni niko ne smeta ali je ponizavajuci izraz"srati nekom po glavi" tako da prije neki tekst napusti posiljaoca ili pisca trebao bi proci ne ostru ali jednu malu obicnu licnu cenzuru (svesti na razinu sta ne bi volio ili htio da tebi drugi kazu,da ne kazes ni ti drugima).Inace,Bukowski je imao slicnih izraza i jos neki pisci...ali ja nebih da se mi jajcani castimo g......razumijes?Meni ovdje niko nije trn u oku.Ja sam ovdje zato sto sam jajcanka...pomalo i svjetski putnik zbog rata...svedjanka....ali ne i svjetska zena.Ja zivim skromno i uopste sam jedno usko grlo za druzenje ali eto vama sam na portalu drustvo zbog rodnog i nikad neprezaljenog kraja.Pozdrav!
 21. ljeto67 Piše --> 13.10.2009 15:28
  I jos nesto nerka , ne volim rekla - kazala ( to je mahalanje ) Bazoka je na portalu . Nije otisao bazoka , a AHIL je samo tebi trn u oku , koliko sam primijetila , prema tome preskoci nekad citati neciji komentar . Naravno da i meni puno sta ovdje smeta ali ..necu o tome .

  Poznato je da postoje imena i prezimena koja ovdje imaju i po nekoliko nick-ova nerka !
 22. ljeto67 Piše --> 13.10.2009 15:23
  Niko nikog niti moze , nerka , niti je otjerao sa portala .Ako si svjetska zena,kako se predstavljas , cudim se otkud takav rezon ??

  A to sto neko napise o nekome ili necemu , pa koliko cu se puta ponavljati ovo sto vec stoji ispod svake vijesti ili teksta :


  " Komentari su vlasnistvo posiljalaca . Nismo odgovorni za njihov sadrzaj ! "
 23. nerka Piše --> 13.10.2009 14:53
  Da ne bih pojedinacno prozivala nekog:usput kroz procitane komentare ispod odgovoricu:
  1)kad prozivate nekog za neke moralne i nemoralne radnje mozete i licno biti prozvani i to sudski,jer ugrozavanje necijeg integriteta licnosti ide dotleda ga nesmijete ovako javno blatiti
  2)moj tata sulejman agic nije birao drustvo i ne medju zenama jer kao pravi djentlmen ima visoko misljenje o njima (nemisli da postoje dobre i rdjave zene),bio je odusevljen zenskom ljepotom i uzivao u njoj(nikog nije silovao),zvali si ga Injan i koliko znam i poznajem mog tatu koristioje ponekad neki simpatican narodni izraz ali nikad nikom nije srao po glavi kao ahil.Moj otac je bio ostar i zahtjevan u poslu prema sebi i drugima...ali nikad nije omalovazavaonikog kolikoja znam.Bog mu je dao tri kceri:mene,Sanelu i Amelu.Zna Bog sta voli!
  3.Ne znam zasto bi se bazoka i drugi vracali da im vi serete po glavi:to kao ispada da smoovdje nepozeljni ili?U svakom slucaju svi imaju pravo na svoje misljenje ma kako drasticno se razlikovalo od misljenja vecine ili urednickog ili nekog drugog
  4.Neka se vrate svi uvrijedjeni ;borba se nastavlja,vrijeme ide,gdje cemo stici...Ja nisam uvrijedjena jer imam siroko shvatanje ljudskog potencijala i nepotencijala,samo je nepotrebno osvrtati se cijelo vrijeme na tekstove koji su ogovaracki,pretenciozno ponizavajuci prema nekom .Dragi moji jajcani i sire ma kakvi bili niste ni bolji ni gori od svijeta koji sam upoznala u posljednjih dvadeset godina:nista nas ne smije iznenaditi.
 24. bandit Piše --> 13.10.2009 13:47
  O vidi nase ambasadorice u Parizu naseg ljeta ona bi se vec mjenjala evo i ja svoj poklon mjenjam ili poklanjam. Ja cu taj rep dati za nasu prvu veceru da se meza napravi u najgorem slucaju supa kakva. Na tu veceru cemo doci svi a voditelji programa ces biti ti ambasadorice i ministar za dizanje tegova Home.
  Ti klati mudane ponesi svoj organ od tog svog teleta sto si ga zadrzao za sebe pa nam nesto odsviraj. Ako budes dobar mozda postanes solista u duvackom orkestru.
  Home mi je bolestan vidim da ga trese ova zmajevska gripa (nova bolest) kako njega tako i ostale.
  Molio bi druga Ahila da se javi to jest da se obrati naciji jer sve smo veci i brojniji.
 25. zeleni zub Piše --> 12.10.2009 21:48
  Pozdravljam sve clanove ,novo osnovane stranke ,zajedno sa vodecom strukturom.Da se prestavim!! ja se zovem ZELENI ZUB..I licni sam predstavnik,za stampu ..Senada kurica ..zvanog (pjesnik).Posto je doticni na sluzbenom(soferskom)putu i bice malo duze odstutan..mene je ovlastio da izdam priopcenje za javnost.PRVO..Zeli da se zahvali svom prijatelju...klati mudanu..na poklonu.
  Glavusa mu je isporucena...ali kao sto je cjenjeni clan stranke(bandit)primjetijo za ostale djelove ,tako je i tvoja glavusa nekompletna....Iz cjenjenog dopisa gospodina KLATI MUDANA..se vidi da je oci poklonio poznavaocu...Ali mene zivo intersuje...sta se je desilo sa drugim djelovima(organima)DJELOVI KOJI NEDOSTAJU...SU MOZAK I JEZIK...Pretpostavljam da bi gospodja nerka mogla dobiti i jezik uz ostale djelove koje si joj prepustio.Dobro jje gospodin poznavaoc primjetio da nisi naveO spol teladi..jel to je vrlo vazno.ps izvinjavam se za jedno tele znamo spol.na osnovu isporucenih poklona....zelio bi gospodine mudane ..da izdate jos jedno priopcenje za javnost...da znamo na cemu smo...puno pozdrava....i dabogda ti se junica opet obliznila ....
  priopcenje za javnost ZELENI ZUB
 26. ljeto67 Piše --> 12.10.2009 18:13
  Nemojte se samo posvadjati,ehehe..posto sam posebno pocascena ( rebra ) ako treba odreci cu se svog dijela , za dobrobit sviju !

  Ama nismo mi ko " nasa " vladajuca struktura . Mi smo ekipa , mi smo prava stranka , narodna , haaa - prava ?
  Kad bi se ovi sto vladaju cega odrekli mozda bi imali sanse na nekim narednim izborima ;-) U protivnom " laktacemo " se kao i oni ali sa njima da se " laktamo " !!
 27. meho i sanja Piše --> 12.10.2009 16:54
  NEMOJ GA BOLAN "BANDITU"! VIDIS DA COVJEK HOCE SVOJU RADOST SA NAMAE NA DERNEK! ZNAS LI TI KOLIKO KOSTA JEDNO TELE? ON HOCE DA PODIJELI SA NAMA, DODUSE "NERKU" ZAPADE NAJSLADJI DIO-BIJELI BUBREZI. TI MORA DA SI LJUT JARANE STO DOBI SAMO REP!
 28. bandit Piše --> 12.10.2009 12:50
  poznavalac organi su njegovi fino ti je covjek objasnio kojeg su spola nije vazno njegovi su
 29. bandit Piše --> 12.10.2009 12:48
  I jos nesto mlati mudane! Znas da je ekonomska kriza i ne uzdaj se da ce te neko pogurati. Teska su vremena pa reci svojoj tetki da ti skupi te kondome u kakvu kantu. Pa kad dodjes ti to fino operi pa na strik objesi da se to fino osusi. Onda zamotaj lizni pa zapakuj. U tom ce doci i srijeda onda raspali na pijacu pa kakva korida, otvor djamije naki vaser i sve ces ti to prodat.
  Pa onda udri te parmeke i zakivaj ih mudima, vidim da s dobar u tim stvarima.
  Ako to sve sredis onda cu te ja licno predloziti kod druga Ahila za mjesto ministra za razvoj male privrede.
 30. poznavalaac Piše --> 12.10.2009 12:39
  A sta cemo ako je telica,tj. tele zenskog roda ili spola. Kome cemo onda namjeniti njeno spolovilo.
 31. prolaz Piše --> 12.10.2009 11:32
  hahah bando bas me nasmija....a velis da mu se ima sta klatit pa od teleta da mu ostane .
 32. bandit Piše --> 12.10.2009 11:28
  OOOOOOOOO evo i mene na najbolju temu. Bio sam malo zauzet poslom to jest alkoholom ovaj vikend pa me nije ni bilo. Pozdravljam sve nove i stare clanove partije kako smo krenuli imacemo uskoro vise clanova nego Kineska komunisticka partija. Pozdravljam sve zene jer ja sam ministar za ljepsi pol nek se zna.
  Fala ti klatimudane na poklonu svi ti se sigurno zahvaluju . Vidim da si K...C od tog svog teleta sebi ostavio i neka si i za sluzio si ga i upotrebi ga vala sam nedjeli ga ni skim. Sto se ljeta tice u prvim prijedlozima je imenovana za ambasadora u Parizu treba nam neka fina glava tamo necemo mi ici ovakvi. Drug Ahil je osnivac i prijedsednik. Staljin, Tito, Kastro i Ahil. Dok je ziv on je broj 1 a poslije kad ga ruknemo ( ja i home mu vec vojni puc zajedno sa ministrom unutrasnjih poslova spremamo ako se ne popravi) to je druga prica.
  Neka nerke tesko nama s njom a jos teze bez nje. Dobrodosla nazad.
  Pozdrav svima
 33. mlatimudan Piše --> 11.10.2009 18:38
  Stovani moji novi prijatelji,
  imam jedno radosno priopcenje! Jutros u 6h. i 30. minuta, otelila se moja junica Leposava! Na ovaj turobni svijet, donijela je 2.(slovima-dva) mlada teleta! U znak prijateljstva, zelim da podijelim sa vama i mojom obitelji jedno od ta dva teleta. Stoga vas molim da uvelicate blagdan koji cu imati u mjesecu kolovozu.Odlucio sam da glavusu poklonim prijatelju Senadu( poznavaocu poklanjam oci), Nerki bijele bubrege, Ahilu lijevu plecku, Hometu vrat, banditu rep, Ljetu poklanjam rebra!
  Molim vas da prisustvujete mojoj radosti koju zelim podijeliti sa vama!
  P.. ne zelim da zaboravim - prolaz, udbasa, muksu, doribabu...
 34. prolaz Piše --> 11.10.2009 17:05
  Ahile zaboravio si pozvati i vuka i trumana a bogami i krstu franka pa jos par njih neka su svi dobrodosli........bosanski lonac ne gine !?

  Ljeto odlcni stihovi !
 35. ljeto67 Piše --> 11.10.2009 15:30
  Za one koji razumiju salu evo i od mene par stihova , hahaha...

  Nema vise politickih tema,
  pa ni mnogih nikova nam nema.

  Zato AHIL novi tim nam sprema
  "Samo smijehom i nema problema".

  Mlatimudan donio nam salu
  pa sve vise raje na portalu.
 36. AHIL Piše --> 11.10.2009 13:10
  NERKA JARANICO MOJA,DA SAMO ZNAS KAKO SAM PRESRETAN STO NAM SE VRATI.Dajte nagovorite Bazoku,W dragona pa i onog zelenog.Djaba portal ako nemamo kome s.... po glavi hahahaha.Senade imas pice od mene za stih o KLATIMUDANU I KONDOMIMA.Dobri ste obojica.
  .
 37. senad kuric Piše --> 11.10.2009 10:54
  I JA POZDRAVLJAM POVRATAK GOSPODJE NERKE...U OVAKO (NE)OZBILJNE TEME...KAO I DO SADA ONA IMA VEUMA IZOSTRENE KRITIKE NA RACUN DRUGIH..KLATI MUDAN JE NAPISAO ..NAJVECU ZAJEBANCIJU NA PORTALU..JA LICNO SAM KO I OSTALI UMIRO OD SMJEHA KAD SAM CITAO..ONI KOJI SU OVO SVATILI OZBILJNO ,,SA NJIMA NESTO NIJE U REDU...POZNAVAOC ME JE IZNENADIO ...JA MISLIM DA SAM JA IMAO DOBROG UTJECAJA NA STIHOVE STO IH JE NAPISAO ..SAMO NASTAVI U TOM SMJERU IMAS MOJU PUNU PODRSKU..LJETO SE VIDI DA IMA DUHA I DA KONTA SVE ONAKO KAKO TREBA..ZATO JE UREDNIK..ZAMISLITE DA JE NERKA UREDNIK SAMO BI CITALI NJEZINE KOMENTARE ..OPSS UMALO ZABORAVI!! JA BIO POCO NA SMRT OZBILJNU TEMU..UPOTREBIO SVE FRAZE I FAZONE NAPISO CISTO KNJIZEVNIM JEZIKOM...I STA ..JA PROLAZ I LJETO BILI U DISKUSIJI...I TU STALO NIKOGA .....SAD KAD PISEMO OVAKVE TEME.. SVI SE JAVLJAJU...ZATO MOLIM TE .....GOSPODJO NERKA ...DA ME NE PRISILJAVAS DA UBUDUCE UCESTVUJEM U OZBILJINIM TEMAMA.... MOJE VELIKO POSTOVANJE..SENAD
 38. meho i sanja Piše --> 11.10.2009 08:59
  DOBRO VAM JUTRO I LIJEPO, CISTO NEBO VAM ZELIM!
  STO SE NASMIJA BOZE MOJ DRAGI. LEZIM GRIPOZAN U KREVETU, GLAVE NE MOGU DICI. DA LI JE TO OD SINOSNJE EUFORIJE POSLIJE POBJEDE NASIH ZMAJEVA ILI OD HLADNOG PICA. OVAJ "JEBIVJETAR" ME POSTENO NASMIJA DA SE ODMAH OSJECAM BOLJE. I TA VASA "SVERIGE" JE SVASTA PRIMILA SEBI. HEM GA SOCIJALOM HRANI, HEM NAPRDJUJE PO PORTALU. MOGU MISLIT' KAKAV JE ONDA GORE. SVE U SVEMU, MOMAK NIJE LOS OSIM STO JE PUK'O K'O OPANAK.
  VRATIO NAM JE DRUGARICU NERKU POD OVO NASE VIRTUALNO NEBO, SENAD SE NE LJUTI NA NJEGOVE ZAJEBANCIJE,A I GOSPODIN POZNAVALAC NIJE NISTA SHVATIO LICNO.
  NE BI BILO LOSE DA JAJCANI KOJI SU DOLE ORGANIZUJU KAKVU "RADNU AKCIJU" SA FINANSIJSKOM POTPOROM DIJASPORE, SA CILJOM IZGRADNJE PARMAKA GOSPODINA "KLATIMUDANA". TEZAK ZIVOT VODI GORE U TIM "SVERIGAMA". NADAM SE DA CE SE UKLJUCITI I "MERHAMET" I "KARITAS" I POMOCI NABAVKOM FASUNGE ZA DOTICNOG GOSPODINA.
  EVO I "AHIL" MU JE POKLONIO SVOJU PREDSJEDNICKU STOLICU STO ZNACI DA JE I ON SAM PREPOZNAO KVALITET I VRIJEDNOST MOMKA KOJI KLATI I MLATI!
  A, NEKA TE "MLATIMUDANE", ZIV NAM BIO I DOBRO NAM DOSAO U NAS "SABOR"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 39. ljeto67 Piše --> 11.10.2009 00:42
  Ma meni nerka ne smeta sto su momci vulgarni ( a gdje to nema ovakvih izraza ?? ima ih i u crticima ), niti sam primijetila kakvu mrznju u njihovim komentarima . .Sve sami stihoklepci ehehe.. , umjetnici , soferine ..a pravi momci .

  Sad nesto kontam koga odabrati za predsjednika nase AHIL-ove stranke kad su svi dobri ?
 40. poznavalaac Piše --> 11.10.2009 00:41
  Dok ja vama dvojici napisa zagonetku, zaboravi nasu nerku. Nerka bona pa gdje smo mi to naucili ovakvo ponasanje i izrazavanje, razmisli malo.A cisto sumnjam da se Inan drugacije ponasao ili izrazavao.A ako jeste onda te foliro jer i sama znas da drustvo nije biro.Pogotovo zensko.I zapamti iver nepada daleko od klade, niti ispod sljive banane nicu.Zato bona de se presaberi malo.
 41. poznavalaac Piše --> 11.10.2009 00:29
  Pazi ovo KURIC, MLATIMUDAN I KONDOMI .Kombinacija snova. Jos samo fale zene da budu j....e, ma usrecene. E ejvala vam momci. Iz perspektive poznavaoca mogao bih jos stogod spoznati i nauciti.Ide mecka ide tamic, a na cesti stopa ...ic.Ko ce prije stati. Ako vozila nisu samo u prolazu. Ha kondomlija.
 42. senad kuric Piše --> 11.10.2009 00:19
  NIJE BONA NERKA,SAMO ZAFRKANCIJA..NITI JE ON NA SOCIJALI ..NITA JA IMAM NESTO ISTETOVIRANO...ZNAM COVJEKA SAMO SE ZAFRKAJEMO..ALI OVAJ NACIN JE MALO TESKO DA SVATI ONAJ KO NAS NEPOZNAJE..I ZATO SMO MALO PRETJERALI
  DOBRO JE I.............PRESTAJEMO..SENAD
 43. nerka Piše --> 10.10.2009 23:29
  Ironija,mrznja ispod zafrkavajuceg tona i nadmudrivanje u prazno.
  Nekad smo mi bosanci bili poznati po zajednickim "mobama",gradnjama i ispomaganjima,po postovanju svih izmedju sebe...
  zalosno.zalosno.
  Mi zene na portalu smo izlozene tako biranim izrazima da nam je bolje da se ne pojavljujemo a vi koji upotrebljavate iste
  upitajte se kako to zvuci u eteru,u javnost,u buducnosti poslije vas...sta ste imali da kazete o svom vremenu,sebi,i ostalom?
 44. senad kuric Piše --> 10.10.2009 23:10
  JOJ KLATI MUDANE SJETIO SAM SE KOSI....STVARNO IMAS PROBLEMA SA TOM..PERDOM I VERANDOM...JA NEZNAM STO JE TA JAJACKA OMLADINA UZELA TEBE NAZUB...JA ZNAM DA TI OSTAVLJAJU BRDO KONDOMA...ALI POSTO SI TI NA SOCIJALI U SVERIGE I ,VEUMA TESKO ZIVIS..NAJBOLJE DA OTVORIS NOVI BIZNIS, DA PRODAJES TE KONDOME, IZ DRUGE RUKE ,VREMENA SU TAKVA DA CES IMATI MNOGO MUSTERIJA...AMA KAKAV TAMIC ..JA SAM SADA U SVERGE...I IMAM ISTETOVIRANU SKANIJU SA RUCICOM MJENJACA..CIM SE VIDIMO..OBECAVAM DA CES TI PRVI PROBATI KAKO RADI...A STO SE TICE KNJIGE,PRVI PRIMJERAK KAD IZACE,DOBICES JE SA POTPISOM AUTORA...I JEDNOM MALOM POSVETOM..VJETAR DUVA..M.......MI SE KLATE..NEOSTAVLJAJTE KONDOME AKO BOGA ZNATE..NADAM SE DA CE TE TI TVOJA PORODICA UZIVATI U CITANJU SENAD
  HAJD CAO (I) KLATI MUDO .......SENAD
 45. mlatimudan Piše --> 10.10.2009 21:59
  Tebi je Ahile do smijeha a meni i dalje tzv. omladina naseg grada i sire opcine unistava tesko stecenu imovinu.I ja sam kao i mnogi nasi jajcani krenuo put zapada trbuhom za kruhom.Posto sam dijete mjesanog braka odlucio sam se da napustim privremeno domovinu. Svaku krunu koju sam zaradio ili dobio putem socijale ustedio sam da bih ponovo obnovio svoj dom.Kad smo sve lijepo izgradili, netko da li iz zavisti ili namjerno svaku noc naginje se na nasu ogradu, kasnije dodju na nasu verandu i tamo vode ljubav ili tko zna sto.Stid me moje ujne koliko samo kondoma pokupi tijekom tjedna
  Drago mi je Senade da si uspio ispuniti svoj djecacki san i posveti si se pisanju stihova. Oduvijek sam smatrao da imas talenta za knjizevnost.Misljenja sam da si napravio dobar izbor kada si izmedju volana i "pera" izabrao ovo drugo. Jesi li ti prije rata vozio "Tamice"? Imas li jos istetoviran "Tamic" na lijevoj sisi? Sa velikim optimizmom ocekujemo ja i moja obitelj tvoju knjigu stihova, sretno!
 46. AHIL Piše --> 10.10.2009 20:06
  Nemojte ga ljudi,dobar je hahahaaha.KLATIMUDAN hahahahaha.HALAL ti moja fotelja,zasluzio si je hahaha,a sto se ismija.
 47. ljeto67 Piše --> 10.10.2009 16:39
  A jeste dobri, majke mi , bas ste me nasmijali ..Mi Jajcani imamo "duha" , uvijek smo ga imali .

  Nastavimo se zezati ..ehehe. A ti sa tim zafranim nick-om ( nick mlati ko sto i ti mlatis ) ne diraj mi moje portalce . Ko kakva baba si : ovaj ovakav , onaj onakav ..hahaha..ma nisi ni ti puno odmakeo od nas :-))))
 48. meho i sanja Piše --> 10.10.2009 16:21
  MOJ SENADE STA SE OBRACAS BUDALI!COVJEK PISE O PARMACIMA K'O DA JE VILU NAPRAVIO. CUJ LJUBAVNI MU PAROVI POKVARILI PARMAKE HA HA HA HA!!! NEK' MI IZVINU SVEDJANI ALI IMA STVARNO CICIJA DA GORI NE MOGU BITI!
  ON BI ODMAH NA PREDSJEDNICKU FOTELJU DA SVOJU SVEDSKU GUZICU ODMORI? E, JARANE MOJ, TO SE TREBA ZASLUZITI!
  DOBRO SI MU REK'O SENADE, "KLATIMUDAN"! A LIJEPOG LI NIKA TITO DRAGI!!!
 49. senad kuric Piše --> 10.10.2009 15:55
  PS ZA M M ...NERADIM VISE PRODO SAM FIRMU PRIJE TRI MJESECA..DOBRO PROSO..SAD SE MALO ZAJEBAVAM
 50. senad kuric Piše --> 10.10.2009 15:45
  E JEBIGA KLATO MUDANE..TI NAS CETVORICU POREDA IZNAPADA IZRESETA..PORED ZADNJEG KAD SI REKAO PJESNIK..TRI UPTNIKA SI STAVIO..MEHU NAZVA KRETENOM ....I OPET JA TEBE IZNAPADO....KAD SI BOLAN VIDIO DA SE JA POTPISIVAM SA PJESNIK...NEZNAMO SE ...FAKTICKI ,SAMO TI MENE ZNAS..JA NEMAM POJMA KO JE KLATIMUDAN..ALI DRAGO MI JE AKO SI IZ JAJCA..I AKO SMO RAJA...DOBRO MI LJUDI SAVJETOVALI ODMAH,CIM SAM DOSAO NA OVU STR ...DA SE MANEM PRAVOG IMENA..VAKO NEIDE MORACU IH POSLUSATI.................POZ SENAD
 51. poznavalaac Piše --> 10.10.2009 15:22
  Bravo jarane "mlati al`muda ne". Izgleda da ipak ima portalaca, i ne samo njih, koji znaju primjetiti kvlitetu i svjetlos u tamnoj noci beznadja. Pojavio si se u pravi cas,kada treba braniti svjetlost "ljeta" i savladati nadolazecu tamu zime. Mislim da se razumijemo i nadam se da ce to shvatiti i oni koji jos zmire pred stvarnoscu, radi ocuvanja svojih pozicija i laktanja naprijed, licnog interesa radi.
  Zato AHILE nas, nezaboravi "ljeto", svjetlost i toplotu istog.
 52. mlatimudan Piše --> 10.10.2009 14:49
  Nisam se od tebe nadao da ces me odmah napasti "pjesnice"! Posto sam i sam pjesnik po profesiji, smatram da se trebamo drzati zajedno. Nisam nista ruzno napisao, moj pravac je istina koja te boli "pjesnice". Zelio bih i ja da se nadjem u toj vasoj stranci, da popravim svoje parmake koje mi ljubavni parovi stalno kvare kada se ljubakaju na njoj.Ne mogu pokriti svojom socialom stalne popravke. Kad god dodjem dole iz Norcepinga, prvo sto vidim je porusena ograda a prijavio sam policiji sigurno 5 puta. Posto te poznajem osobno, znas kako je nama Svedima kad dodjemo dole, sta nas doceka. Nego, da nisi slucajno bolestan prijatelju, lani sam te vidjao za volanom kako vozis kamion? Sada si stalno na internetu otkud to da ne radis, i ti se uvatio sociale!
  Sve ste lijepo napisali samo niste mojoj omiljenoj spisateljici dali mjesto u stranci-" ljeto". Mislim da je ona najsvjetlija tocka na portalu. Pozdrav za "ljeto"!
 53. senad kuric Piše --> 10.10.2009 09:25
  ZA MLATIMUDANA...AKO JUNE BUDE LICILO NA TEBE..JA CU PRVI GLASATI..DA SKINEMO AHILA SA STOLICE..A TEBI PREPUSTIMO PREDSEDNICKO MJESTO U STRENCI..DA I TI I JUNICA BUDETE ZADOVOLJNI...SENAD
 54. udbash Piše --> 09.10.2009 22:48
  Lijepo vam je Mlatimudan napisao.

  Ipak bih i ja sa vama u stranku i zadovoljan sam sa nizom pozicijom.
  Treba i meni para, jer ne zelim cijeli zivot civickine parmake popravljat.
  Hvala na razumijevanju
 55. meho i sanja Piše --> 09.10.2009 22:12
  SA KAKVE SE TI CUKE HAVERU JAVLJAS? ETO TI MANGUP SADA I ODMAH BI MJESTO PREDSJEDNIKA!?
  HA HA HA HA CUJ GA "AHILE", ON BI ODMAH ZA STOLICU! NIJE NI TEBI LAKO!!!
 56. AHIL Piše --> 09.10.2009 22:00
  Cudno?Zar takav lumen i um,nije uspio vec da se pozicionira.Mlatimudane tebi je mjesto uz vladare da zajedno sa kompanjonima sjedis i ceskas se po m........,i nadajuci da ce se tvoj cjenjeni sadrzaj u glavi dosjetiti kako da se rijesi ljubimica,odnosno tvog prijatelja,a imenom pedikulis pubis.
 57. mlatimudan Piše --> 09.10.2009 21:01
  Citam vas i cudim se kako s... Najvise s...ovaj bandit, ahil i ovaj sto kaze da je pjesnik???
  Zao mi je sto se Nerka ne javlja vise ona mi je najdraza,a ovaj kreten Home sa Nove Ceste je i otjerao (misli da je najpametniji-glupan obicni). Ima li kakvo mjesto u toj stranci za mene npr. predsjednik recimo!?
  Treba mi para da popravim parmake jer mi je junica stevena!!!
  Hvala na razumijevanju, cekam odgovor i to mjesto predsjednika!
  mlatimudan
 58. bandit Piše --> 09.10.2009 07:10
  Al ga poznavalac i ti ovde nadrobi nije tvoja glava za dvi noge. Ja cu predloziti da te drug. Ahil imenuje za svog podprijedsjednika. :):)
 59. poznavalaac Piše --> 08.10.2009 23:14
  Dok su se (C)etnici (etnicka grupa u lijepoj niovoj) odupirali salgiji (ruda ili jaram izmedju dva konja) u nasem susedstvu ("bok sused"), (B)Alije su mirno sjedile u "miru" doma svoga. Fudo, Piconi,Znjuk,Rizo..... i ostali su trljali ruke. (C)etnici odose okopavati krompijere,a (U)nase se sjetise da su za dom spremne. (B) Alije i dalje divane. Eto ti rani krompijeri podjose padati ne grad, kad nu oni sto su trljali ruke, osjetise se ugrozenim. Leleeee, sta cemo sad.Odose nam behud vlasnici. Osta Midho i (pop)ratna vlast.
  I sad se narod sekira. Ma nema potrebe.Dokazali ste da sve morete izdurati. Samo durajte i bit ce bolje. Dok Nisvet sa svojom postavom napusti grad i ode u novoizgradjene dvore. A ko ce doci sta vas briga.Naucili ste durati.
 60. bandit Piše --> 08.10.2009 19:36
  Nemoj tako poznavalac Ahilova partija je postena jel tako se kaze. Kad mi pobjedimo bi`ce nam svima fino a dotle.............................
 61. poznavalaac Piše --> 08.10.2009 16:05
  Ma bravo pametno dugo toplo ljeto. Jos nam samo Manix fali, posto imamo isljednika, i problem je rijesen. Da se pojavi novi Simela Solaja, malo je mogucno, Nikoletina Bursac .....?, ali ipak zvjezda je rodjena, samo jos treba publika koja ce aplaudirati.
 62. ljeto67 Piše --> 08.10.2009 15:24
  Prolaz : ludi nisu , zbunjuju jedni druge samo ( OV ) a mi nismo normalni sto ne trazimo kraj serije .
 63. prolaz Piše --> 08.10.2009 07:42
  Ukoliko bi analizirali OV-e Jajca i podijelili im imena iz nase omiljene serije lud,zbunjen,normalan na koji nacin bi vi podijelili ove titule nasim predstavnicima i tintarama iz opstine??
 64. bandit Piše --> 08.10.2009 07:36
  Moj pjesnik zar nevidis da je nasa partija ***** lud zbunjenog a takvo je politicko stanje i u Jajcu i u Bosni. Prema tome smo na pravom putu:):):)
 65. senad kuric Piše --> 05.10.2009 18:24
  Jeli to vi nekoga zajebavate????
  Ili zajebavate!!! sami sebe?????
 66. senad kuric Piše --> 05.10.2009 12:38
  KOJE SRANJE
 67. bandit Piše --> 29.09.2009 20:05
  Druze Ahile nesto bi te pito. Jesi ti to mislio sunetiti sa tom giljotinom? Nediraj mi ovo malo odma pare sutra saljem za ovo ljeto?
 68. AHIL Piše --> 29.09.2009 15:56
  Ode ovo u anarhiju.Bolji resor za nasu Nerku nisi mogao predloziti.Sto se tice demokratije narucio sam jednu giljotinu od nehrdjajuceg celika hahaha.Mozda cemo to dodijeliti tvom ministru unutrasnjih poslova,a prvenstveno ce se koristiti za one koji ne budu placali taksu hahaha.
 69. bandit Piše --> 28.09.2009 20:19
  Druze Ahil-e ja ti moram jos jednu zamjerku prikaciti. Kako si mogao iz svih mogucih zastupnickih, ambasadorskih i ostalih mjesta da zaboravis na nasu drugaricu Nerku? Ima vala i ona pametnih a treba nam zenskog roda. Moj prijedlog je da je stavis sa ambasadorom poznavaocem u Iran ili ambasadorom hometom u holywood. Ili kako si mene imenovao za ministra za zenski rod imenuj nerku kao ministricu za muski rod. Ma sta ja tebi pricam nije tvoja glava za dvije noge skonta ces ti nesto. I molim te uvali prolaza u kakvu fotelju. Zestok je momak trebat ce nam u odlucujucim bitkama za vlast.
  Muksu obavezno da stavis na mjesto ministra unutrasnjih poslova pa nek te svoje takse naplacuje. Kad skontam i ima covjek pravo treba se zivit od necega. Jedino te molim druze Ahile da mi dadnes malo popusta jer ja provedem u Jajcu haman ha dva mjeseca. Puno mi one hometove tarife:):):)
  I jos nesto Home i ja smo te upozorili mojne puno demokratije ili cemo ti napraviti drzavni udar.
 70. bandit Piše --> 28.09.2009 16:07
  Joj druze Ahile sve je ovo tvoja greska! Ja vas ostavio fine i slozne u petak a sad poslije dva opijanja i dva mahmurluka nalazim vas u opstem rasulu. Jesam ti rekao bozi covjece da za nas nije demokratija i ako hoces clanove na broju moras biti gori i od Chaveza, Kastra i onog koreanca iz zadnjeg komunistickog diznilanda.
  Samo diktatura vidis da ti clanovi hoce vlast da otmu.
  Nedaj se druze Ahile ja ti se kunem. :):):)
 71. poznavalaac Piše --> 26.09.2009 23:44
  Iskreno se izvinjavam dori za propust u vezi "Paljenja zastave". Razlog je da me suradnici nisu na vrijeme obavijestili, a bio sam zauzet odstetnim zahtjevom izrabljivanih za vrijeme kolonijalizma i neokolonijalizma, a prema "visokim predstavnicima" europske unije i ostalog
  .ebokratskog civilizovanog svijeta.Na tapetu je opet bio John Majer i europska politika vladavine i kontrole nad muslimanskim vladarima i njihovim instaliranim garniturama (satelitima), tj kvislinskim vladama, Libanona, Saudijske Arabije, Bosne i Hercegovine, Kuvajta........i kako prisiliti Iran da podvije rep. Taman ljudi skontali da su pridobili Gadafija (Libija), a on poso pametovati. Na celu sa Pederikom (po naskem) Frederikom (po njhivome) u svojstvu predsjedavajuceg EU, spakovase kofere i bjezi svojoj kuci. Ko biva tamo im je najsigurnije. Kurko nurko. Nije narod afrike zaboravio kako je biti .eban. A eto mi u BiH i Jajcu za ljubav demokratije i civilizacijskih standarda i dostignuca, trebamo zaboraviti i rep podviti. A oni se dvdeset i vise godina fataju Lokerbija i 250 ljudi poginulih u padu boinga. Ja standarda i proporcionalnosti, boze sacuvaj.
 72. poznavalaac Piše --> 26.09.2009 21:01
  Ako Renatu zovemo Renka, Zorana Zoki Zoro,Mustafu Musa, Aliju Aljo, nerazumijem zasto doribaba nebi bio doro ili dori ili dore. Zekiju Zeka, ma itd. Samo ulijeces na sporedne kolosjeke kada putnici cekaju na glavnom. I onda, normalno treba, masinovodja biti kaznjen sto je skretnicar sine presaltao na pogresan kolosjek.
 73. doribaba Piše --> 26.09.2009 19:37
  Ako je ovaj posljednji poziv "poznavaoca" slucajno bio namijenjen "doribabi" ili kako on naziva Doro/ O moj Doro, dobri Doro/ da napise nesto o paljenju zastave, pokorno javljam da je "doribaba" svoj komentar dao /doribaba Piše --> 17.09.2009 14:21 u rubrici oko paljenja/ kao i 20.09 2009 god. pod rubrikom Priopcenje organizatora ili tako nesto./ Stoga smatram da sam sve rekao i nebih vise o tome razglabao, a poznavaoca bih upozorio da nije kulturno vrijedati, a i kaznjivo je, u najmanju ruku skidanjem komentara, ako mi se ne ispricas. Slican je epitet "muksa"dao za "bandita" pa je bio skinut komentar. Admiristrator ce to sigurno vidjeti. Ako se nije odnosilo na mene nego na nekog drugog s nickom "doro" i sam bih rado procitao sto Doro misli o tome.
  O Berlinskom kongresu drugom prigodom.
 74. poznavalaac Piše --> 26.09.2009 19:04
  Dore haj se stare ti makar na trenutak pojavi i bilo sta napisi o "Paljenju zastave".
 75. poznavalaac Piše --> 26.09.2009 18:42
  E moj doribaba/be koliko god ti/vi mislite da vam mucka podlost u nacinu istupanja i ponasanja moze proci, do sada bi iole razuman covjek zakljucio da vam to kod mene nepali.Zaslijepljeni, tesko vide stvarnost. A stvarnost je da je Jajce BOSNA I HERCEGOVINA i da ce tako ostati pa makar vi i oslijepili. Ti/vi mozete iz mojih pisanja izvlaciti sta hocete, ali ono sto je upisano na Berlinskom kongresu i stoji u Becu, ce uskoro obznaniti cija je ustvari Bosna i Hercegovina. Samo zidovskim ponasanjem dusmasni mogu pokusati to zanemariti, a cemu to vodi, zna se. Nije se slucajno desila aneksija BiH ni prvi, ni drugi svjetski rat, a bogami ni ova nova podjela svijeta i u sklopu svega toga i nas balkanski rat. Netrazi badava Gadafi od Europe 7.770 milijardi dolara obestecenja za Afriku, u doba robovlasnistva i neokolonijalizma, te njenog neprestanog iscrpljivanja i guzenja. Europejci demonstrativno napustaju skup jer im neodgovara njegov tok. Jer odkud pravo afrikancima da racunaju i razmisljaju. E tako se i doribabe otprilike ponasaju i ocekivaju da budu shvacene. Malo sutra. Rekoh ja insalah, uskoro "Republika srpska" na Bosnjackoj muslimanskoj zemlji, a ni Federaciju neceka bolja sudbina. Dodik "prodade" rafineriju rusima, isto da je bilo koji seik nije mogao kupiti za jednodnevni djeparac. Smijesno haaaa. A MOGLO BI BITI I TUZNO. Ko ustvari odlucuje o imovini BiH? Kupljeni Nisveti, Cengici, Lagumdjije ili nametnuti Dodici,Covici,.... A kao kurva Europa ima svog visokog predstavnika, koji moze sva i svasta. A to sve i svasta je upravo mucko i podmuklo ustrojavanje BiH prema potrebama iste kurve. Zato me doribabe mozete opisivati i nazivati kako hocete, ali me nikada necete navesti na vama zeljeni put. A nemate ni toliko sredstava da me kupite kao naseg nacelnika, Cengu........
 76. ljeto67 Piše --> 26.09.2009 15:33
  Postovani doribabo i meni se cini da je poznavalaac zafrkan " do daske " sto ne znaci da nam i takvih u stranci ne treba. Zna covjek svasta a vjerovatno u tom njegovom pisanju ima dosta istine. ( O obrezivanju mozemo aneks napraviti ,sto znaci ne mora taj dio uci u program kao obavezan zadatak nase partije i ono o rostiljanju, po AHIL-u , na balkonima zgrade Opstine ) .

  Nego kad okoncamo program nase stranke i kad ako Bog da dobijemo na izborima tad cemo " mozak na pasu " ko i ovi danasnji. Ako poznavalaac ima te begovske fele ili krvi ,kako si ga opisao , onda ce nam ovi danasnji koji su na vlasti biti kmetovi. Dakle svima dobro !

  P.S. Interesantno je ovako : ovi koji nas samo citaju a ne komentarisu nek se misle da li se salimo .
 77. doribaba Piše --> 26.09.2009 15:05
  Poštovane; građanke i građani članovi i simpatizeri nove stranke,
  Meni se čini da je „poznavalac” kako se u nas u Doribabi kaže; seksualan, nacionalan i materijalan.
  a/ Ima previše seksualne simbolike u njegovom izričaju poput:
  “Od šake do lakta” umjesto nekih suptilniji i manje šokantni prijetnji prema sugrađanima u našem gradu. Kako samo može toliko stvar da preuveliča. Što je puno, puno je. To je nedopustivo u današnje vrijeme, kada težimo ulasku u EU

  b/ U cilju stvaranje nove nad nacije, predlaže „sunećenje svih odreda” čak i onih što su već sunećeni, pa tako opet izaziva asocijacije na seksualne organe kod svih naroda i građana koji čitaju njegove komentare. Kod nekih socijalnih skupina, poput umirovljenika, čak i strah od novog obrezivanja u poznim godinama, nakon odrezivanja koje su im vlasti učinile do sada. Jedino, seksualno devijantne osobe poput egzibicionisti se vesele, da mogu slobodno pokazati „onu stvar”makar sunetarima, ali to je u nas još uvijek marginalna skupina na koju ne bi trebalo računati na izborima.

  c/ Svojata državu BiH pa govori da je to NJEGOVA država, kad znade da u njoj živi još puno sličnih njemu pa samo čekaju da se posvađaju za tu NJEGOVU državu . Pogotovo što on neće da živi u njoj nego bi to kako izgleda iznajmio onima što će se tek roditi, jer često piše o demografski problemima i nekoj kritičnoj masi od makar malo više od 50%, kao da je članu SANU-a

  d/ Jedva čeka da se popiše državna imovina pa da odijeli nekakav, tobože SVOJ dio, usred čaršije u Jajcu i možda i nekih drugih čaršija i još ćorluči, kao „Nek se ima”. Po mojem mišljenju, to otkriva njegov jako; materijalistički, kulački, begovsko-zapadnjački, ne znam kako da ga nazovem, karakter.

  Dolje seksualisti, nacionalist i materijalisti !
  Živjela nova partija; besposličarki i besposličara svih vjera, nacija i rasa !
  Daliste sadašnjim obnašateljima vlasti, samo svoj glas, a oni su vam ostalo sami uzeli.
  Ne tražimo od vas mnogo. Ne glasujte više za „naše” nego za nas.
  Vidjet ćete raja od našeg kraja !
 78. AHIL Piše --> 25.09.2009 22:14
  Polako vas dvojica.Nas cilj je da udovoljimo sirokim masama ,a prvenstveno pripadnicama ljepseg spola,a vi se medjusobno je...,ovaj zadovoljavate.U zakonu stoji da stranka mora imati 30% zena u vlasti,te ovim putem pozivam da i one uzmu stvar u svoje ruke hahaha.Svojim sugestijama i djelovanjem morate poboljsati svoj status,te aktivno uzeti ucesce u izgradnji sto boljih odnosa sa pripadnicima ruznijeg spola.Kontakt je ministarstvo za odnose sa pripadnicima ljepseg spola na celu sa (covjekom-slatkisem)Banditom.
 79. poznavalaac Piše --> 25.09.2009 21:19
  Jes vala doribaba. Ali asli me nisi dobro razumio. Moji nisu "dosli" u Jajce, nego su nacerani od onih koji su ih htjeli i iz Jajca nacerati. I drugo opet su se nastanili u svoje.Jerbo su i u Jajcu imali svoje. I jopet u sred grada. A kada se popise drzavna imovina i izvrsi restitucija, vala ce se imati i jopet.Bilo to nekom pravo ili ne.I nije mi jasno kako ti onda mores porediti mene sa mojim progoniteljima. Jedino ako smatras ko i oni drugi da su u onom 41-45 i u ovom 91-95 svi isto najebali.I da su svi tezili istim ciljevima. A znamo ko je i onda, a i sada i sta zelio.Kako onomad, tako i sada mogu vam ponuditi samo od sake do lakta, da razmjerite drzavnu imovinu BiH. O zadovoljstvu i nezadovoljstvu moze se nadugacko i nasiroko pricati. A poznate su nam i frustracije poslije 45/e, a nista nije bilo drugacije ni 95/e. Osta lijepa nasa s one strane save, a i Pliva opet protece ispod plivskog mosta. Jest da je jos muzete ali necete dokle hocete. To sto nezelis/ te da razumijete je da sam bosnjackih korjena i da su mi preci PRIHVATILI islam, vas je licni problem. Ali vam mora biti jasno da mi je BOSNA I HERCEGOVINA jedina domovina, bilo vam pravo ili ne. A svako ko radi protiv svoje, a u korist druge drzave je nista drugo nego izdajnik. To pravilo vrijedi svuda u svijetu, ali izgleda da u MOJOJ drzavi neki ljudi to smatraju patriotizmom. Taki nezasluzuju da budu shvaceni i prihvaceni u MOJOJ drzavi.

  Meho bolan nemoj me strojiti, napravit ces medjunarodnu zalost i ljepsi pol bi te mogao smatrati teroristom nedaj boze. Samo da znas kako ih cinim srecnim, nikada ti to nebi naumpalo.
 80. prolaz Piše --> 25.09.2009 21:05
  Cek, nemoze to tako kako ste vi zamislili !
  Necete da me prevarite !
  HOCU I JA SVOJ DIO! Dosta sam ja vas vise trpio ! Suncelivamvasedavam.........................
 81. doribaba Piše --> 25.09.2009 20:31
  Iznenadilo me je saznanje da je „poznavalac” glasnogovornik ili poluportparol (nedamse izgovort), ali zahvaljujem na; žurnom, konstruktivnom, demokratskim i poznavalačkom odgovoru, kako to samo „poznavalac” znade. „Meho i Sanja” su zakasnili sa odgovorom, a nije ni red da ministar gospodarstva za bilo što odgovara glede partije a i općenito. To nije u našem Adetu.
  Pitao sam da li se ime stranke može promijeniti, i mislio sam svakako demokratskim putem, ali „poznavalac” reče da je ime stranke već demokratki izabrano a da je ono to jest pitanje glupo isto kao i ono, pa da je onda besmisleno i nije sukladno Ustavu kojeg nemamo i da neće biti kao takvo ni demokratki ni nikako razmatrano.
  Pa dobro neka neka se ne razmatra samo je po mom mišljenju ime stranke vulgarno.

  Razočaran sam odgovorom glede drugog pitanja, ponajprije zato što je ”poznavalac” bio ljubazan nedavno povodom Bajramske čestitke i poziva na uzdržavanje od strpljenja ili vaški rečeno sabura, izjaviti na ovom portalu, kako su njegovi isto tako došli u Jajce poslije II svjetskog rata i jajčani ih primili kao i janjane, a on sada generalno po „koljektivu” naše sugrađane iz RS „rašćerava”. Ni pokajat im se nebi dozvolio, pa da se vrate u Jajce. Možda zato što ni on neće, da se vrati, pa zašto da se netko vraća.

  Pitanje o taksama je isto tako za mene bitno. Ako je u duhu europejskih standarda da svi plaćaju taksu, kako kaže „poznavalac” kada borave tamo gdje nisu rođeni, značili to da će se za nas iz Doribabe uvesti taksa za boravak sridom u Jajcu. Ako je tako onda bi bilo pošteno uvesti plaćanje takse svima i za ono vrijeme kada se ne boravi u mjestu gdje je tko rođen. Nek onda i „poznavalac” plaća po europskom standardu u Švedskoj, ni on nije tamo rođen, pa šta tamo ide. Ako je europski, izbulji i ti lovu jarane.

  Na peto pitanje mi je „poznavalac” dosta grubo i mislim dosta „europejski” odgovorio. Osim toga neznam je li mislio sunetiti đuture i staro i mlado i muško i žensko, i hoće li on to osobno raditi ili će i ostali članovi partije u tome sudjelovati ili će doći muderizi iz drugih gradova ili država ? Da li će nam neka bogata prijateljska zemlja pomoći u zbrinjavanju odpada u toj velikoj operaciji? Nećemo valjda zagađivati naše rijeke i jezera. Nije mi dakle na ovo pitanje odgovoreno kako bih očekivao od jednog „poznavaoca”, jer ja nisam pitao za vjersko, nego za nacijonalno pitanje i kako partija misli rješavati. Izgleda da je ovdje badava postavljati „pametna” pitanje.

  Na ostalo su mi odgovori manje više jasni, makar se ne slažem da će se partija zalagati za legalizaciju proizvodnje kanabisa u Lupnici i kukuruza u Doribabi, ali da će podporu davati samo Lupnici to jest „ovim prvim” kako kaže „poznavalac” Ne slažem se ni da se cjelokupna proizvodnja izvozi jer i naša mladež treba da osjeti dobrobit dobre partije i vlade. Ne slažem apsolutno. To je nepravda ! Dolje i silo i nepravdo!

  Kao posljednje pitanje „poznavalac” tvrdi da će odbiti prijedlog partije za veleposlanstvo, pa onda neznam kakva je to partija kojoj poslušnost odbija čak i „poznavalac” koji je u inicijativnom odboru dobio mjesto portparola. Moj prijedlog bi bio da se njega partija riješi prije nego on šta ponovo zabrlja pa da mu komentar administrator skine kao nedavno kada je pozivao na „suživot”. Kako je on i sam ranije pisao na ovom portalu, nema izgleda tog sustava i uređenja u kojem on nije bio proganjan, pa šta bi falilo da ga i sada maknete, dok nam nije ponovo napisao traktat o zavjeri Vatikana i Njemačke i protiv AHILOVINE.
  Kako vidite dug je put pobjednicke stranke, ali svaki put pocinje prvim korakom. Nema sada natrag !
 82. AHIL Piše --> 25.09.2009 19:03
  Polako ,polako!Ne ide to tako.Prvo se moraju ustrojiti ministarstva, pa tek onda uz kosultacije sa ministrima dati odgovore,a ne trcati pred rudu.Dakle,na neka pitanja je vec odgovorio ministar za sport i kulturu.Za odnose sa zenama tu je Bandit pa kako se budu postavljali ministri tako cete i dobivati odgovore.Moje je samo da ministrima kazem Ti to,TI TO hahaha.
 83. meho i sanja Piše --> 25.09.2009 18:48
  DRUGOVI I DRUGARICE!!!
  IZNIMNA MI JE CAST BITI MINISTAR STRANKE KOJA IMA ZA CILJ JACANJE PRIVREDE NASE OPCINE- DRZAVE JAJCE !
  POSTO JE NAS BUDUCI AMBASADOR, DRUG "DORIBABA" POSTAVIO PAR OSJETLJIVIH PITANJA VEZANIH ZA BUDUCI RAD NASE DRZAVE, DAJEM SEBI ZA PRAVO DA ODGOVORIM NA NJIH!
  1. STRANKA JE CARSIJSKA, ODNOSNO OPCINSKA;
  2. "MUKSARINA" SE MORA PLACATI BEZ IZNIMKE! SVEDJANI 100. KRUNA DNEVNO, GERMANSKI MUHADJERI tj. TURISTI 5. EURA(POSTO SU ONI CESCI U NASEM GRADU), MUHADJERI PREKOBARSKI 15. DOLARA(ONI SU JOS RJEDJI)
  - NARAVNO U SVEDJANE UBRAJAM I OSTALE TURISTE IZ SKANDINAVIJE-
  3.SVI SMO BOSNJACI!!!
  4.U PREDSTAVNICKO TIJELO ULAZE SAMO STANOVNICI NASE OPCINE POSLIJE DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA,
  5. ODVOJITI ZUPE GORNJI BESPELJ OD DONJEG,
  JA SAM ODGOVORIO NA POLA PITANJA DRUGA "DORIBABE", RESTO CE NAS UVAZENI PREDSJEDNIK!
  POSTO VIDIM DA VEC VLADA ANARHIJA U REDOVIMA NASIH SABORSKIH ZASTUPNIKA, ZELIM DA KAZEM I OVO:
  1. PRIJE SVEGA DRUGOVI I DRUGARICE TREBA UKINUTI VELIKO ZLO KOJE SE ZOVE "DEMOKRATIJA"!
  2. UVESTI MODERNI SOCIJALIZAM U KOJEM CE NASE VJERSKE ZAJEDNICE IMATI JEDNAK UDIO U VLASTI SA SOCIJALISTIMA!
  3.UVESTI OBAVEZNE "RADNE AKCIJE" KOJE CE VODITI NAS UVAZENI DRUG "POZNAVALAC". ON IMA NAJVISE ISKUSTVA NA TOM POLJU.
  4. SVJEDOCI SMO NEMILIH DOGADJAJA KOJI SU SE DESILI U NAOJ DRZAVI JAJCE KADA JE PALJENA/POCJEPANA ZASTAVA ! TO NAJSTROZE KAZNITI PRISILNIM RADOM U TRAJANJU OD 10. GODINA POD CVRSTOM RUKOM DRUGA "POZNAVAOCA"!
  5. SVJEDOCI SMO I JAVASLUKA NASIH DRUGOVA : PREDSJEDNIKA "AHILA" KOJI SKRNAVI NAS ZASTUPNICKI DOM (VJESA VES DA SE SUSI U SABORU, ROSTILJA NA RACUN PORESKIH OBVEYNIKA...(
  UPUTITI DRUGU PREDSJEDNIKU JAVNU OPOMENU!!!
  DRUG @POYNAVALAC@ NASRCE NA NASE DRUGARICE NUDECI /ODNOSE /
  OBAVEYNO USTOJITI DRUGA !!!
 84. poznavalaac Piše --> 25.09.2009 17:35
  Gdjeli sam ja bio te godine, pa da se djegod uslikam, onda 100% nebi doslo do rata jer bi bili majoritetna vlada.Zamisli te Haris, Plavsicka, Savka i ja. Idila. Merkelova bi nam danas dolazila na konsultacije u rjesavanju ekonomskih i demografskih problema.Jos kad bi tu nadodali Rizu i Angu gdje bi nam kraj bio. Rizi i Angi lijeva obala malog plivskog jezera ( ako prime Luku za podstanara), a savki i meni desna (pod uslovom da sklopimo dugorocni ugovor sa Mladenom), a Silajdjicu i Plavsicki Bocac pa nek se .ebu tamo daleko od nas. Posto je veliko plivsko jezero "sporni brisani prostor"(socijalnih vikendica i carsijskih uglednika proteklog nam rata) tu bi ovlastio Njoju udbasa, da rijesi problem. Naravno ako bi se Durek i gospodin nacelnik slozili sa tim.
  Vidite kako se mi i bez svadje mozemo dogovoriti. Postenje se uvijek isplati, zato glasaj te za nas. U nama je vas spas.
 85. ljeto67 Piše --> 25.09.2009 17:20
  AHIL-e vec eskiviras ! Poznavalaac ti doribabi na pitanja odgovara,cncncc..mora da vec zagledas gdje ces ( kao i ovi danasnji ) napraviti sebi vikendicu,kucu.. i gdje ces kupiti poslovni prostor i sa kojim autom ( po mogucnosti sluzbenim ) ce te ti i tvoja hanuma ici u Neum,hhahaha..Napred AHIL-e !
 86. ljeto67 Piše --> 25.09.2009 17:15
  Sad ja nesto gledam momci .Pa ja ovo dobro zakuha ovdje..Ahilova stranka..haha..
  Kad nesto bolje prokontam i kad vi sastavite program bice i zena u ovoj stranci a bogme bez zena nema ni glasova. Sjetim se samo koliko je zena u Jajcu glasalo za Harisa Silajdzica jer je u to vrijeme bio najljepsi na listi.eheheh..
 87. prolaz Piše --> 25.09.2009 14:31
  Ti kao sto spomenu vojsku slazem se da imamo najsavremenije oruzije na svijetu biolosko-hemijsko koje kao sto velis od jedne cijeline pravi djelice koji nakon raspada tesko da ce moci da se regenerisu .....
 88. poznavalaac Piše --> 25.09.2009 12:29
  Masala sve smo konstuktivniji bez je i be, a bogami i tema dobija svoje konotacije.Cestitam na plodnoj diskusiji, konkretnim idejama i zamislima.Obzirom da je doribaba bio opsirno konstruktivan sa svoje visoke pozicije, mislim, jel sa doribabe i vise i sire, osjetih kao poznavaoc sa nize razine, iz grada jel, jer se nalazi ispod doribabe visg i sireg joj prostora, jel, da odgovorim na postavljena pitanja.Jel.
  Ime stranke je vec utanaceno i obzirom da je demokratski vecinski usvojeno, osjecam da je pitanje u najmanju ruku glupo i kao takvo u cjelini i cjelosti besmisleno. Amandmanima na ustav SFRJ,pardon NR Kine, ma SAD, MA PARRDON BiH ( to trazim),odluceno je da se besmislena pitanja nerazmatraju. Ja, ja doribaba. Hajd sad.
  E ovo drugo ti je vec umjesno. Svi koji dodju preko Visokog na Jajce su dobro dosli.
  Kakav privremeni boravak moj doribaba. Dosli u Jajce 45 i da ih nenacerasmo nikad nebi otisli. Kod onako finog Janja i Janjskog ugodjaja oni opet u tudje Banjaluka, Brcko,ceprko ili neceprko, svuda ih ima samo u janju nema. "Vole svoje i .biga, pa makar se zvalo i republika Turska."
  E sad boravisna taksa. Ja sam principijelno da se uvede.Ali u duhu Europejskih standarda. Rodni i personalni list i posteno neka svako ko boravi tamo gdje nije rodjen, plati boravisnu taksu. Jel tako drugovi.
  Ovo peto je skroz lahko. Posunetiti sve neosuneceno i eto ga.
  Obzirom da bi partija nastupala po demokratskim Europejskim standardima, lokalna pitanja i problemi, rjesavali bi se na lokalnoj razini.
  Dakle pravo na odcjepljenje do samoopredjeljena bilo bi ostavljeno u amanet lokalnom stanovnistvu.
  Da ali nije bitno. Hoceli oni umrijeti, nemijenja u biti jer se po lokalnim standardima broj glasova nemijenja. A,A, jok.Neodricemo se mi svojih clanova.
  Dalje, posto ce svedjani biti majoritet u nasoj partiji dopustit cemo im da se o tom pitanju izjasne tajnim glasanjem u globalu. Njihov ucinak u gradu govori sam o sebi, a racunicu sam ranije izveo. .ebo ga ti proceprkaj malo.
  Posto su izbjeglice iz jajca, prirodno,spermatozoidi, suvsno je raspravljati o znacaju naseg grada za opstanak zivota na planeti.Samim tim treba mu se dati srazmjerno odgovarajuci znacaj.
  Posto se zalazemo za ulazak u EU, a tamo vlada trzisni zakon ponude i potraznje, te odredjene clanice tog drustva imaju liberalan stav prema poljoprivrednim individualnim proizvodjacima (kratko receno seljacima), i prodaja obje kulture je dozvoljena, ja bih pomogao nase seljake u proizvodnji prve, pod uslovom da istu prodaju u zemlje koje imaju legalnu prodaju iste. Zasto? Zbog cijene, pod uslovom da se nasi seljaci skinu sa socijale i zavoda za zaposljavanje. Tako bi gradski beskucnici bili u prilici da rijese svoj pacenicki status.
  Partija se moze zalagati, ali cu ja to odbiti. Nisam blesav da slomim ruku.A nedaj boze i sta drugo.

  Eto dragi moj dore baba, pardon doribaba ili dorijbaba. A jesu nam komplikovani jezici boze sacuvaj i pomozi.

  A ti ljeto nediraj mi bube u Dare. Nikad je nisam ni slusao. Nisam mogo stici sve od jednom. Mislim i slusati i gledati. I Grbu pod ruku i na Varosnice. ORBEBE (Omladinska Radna Brigada), a mi svi skupa zajedno EHEEEEEE. I ".... Sa pjesmom umjesto jauka druze Tito, mi ti se kunemo.....", e jesmo od rijeci vala.
 89. AHIL Piše --> 25.09.2009 12:13
  Moramo imati i vojsku,jer imamo najsavrsenije oruzje.Posto neznamo sta cemo sa ovim koji su sada na vlasti,njih cemo u vojsku.Zamislite da zaratimo sa Swedskom,mi odmah njima posaljemo nasu vojsku politicara i dok lupis dlan o dlan, nema Swedske ili je razbiju na sto drzavica.Nasem oruzju nije ravan ni jedan virus,nijedno hemijsko,biolosko ili atomsko oruzje.Postacemo velesila.
 90. bandit Piše --> 25.09.2009 12:10
  P.S. zaboravio sam posaiji muksu kao ambasadora u Svedsku
 91. AHIL Piše --> 25.09.2009 12:06
  E ....ga Doribaba, ja tebi ministarstvo,a ti odmah u opoziciju hahahaha.
 92. bandit Piše --> 25.09.2009 12:04
  Ahile samo obecaji jer tako se pobjedjuje na izborima. Kad pobjedis posalji doribabu kao ambasadora u Afganistan, mene u Tadzakistan, poznavaoca u Iran, Ljeto u Pariz a Hometa...... njega posalji u holywood da gradi karijeru istovremeno.
  Otvori odma konkurs za novu himnu kako god bude islo bice brza od ove Bosanske.
  Djeca u skolama obavezno moraju nauciti sve DUDINE pjesme napamet.....
 93. doribaba Piše --> 25.09.2009 10:14
  AHILE junace
  Ti svima sve obecavas. Sto se obecavanja tice vidim da si isti kao i ovi dosadasnji. A mozda i jesi jedan od sadasnji. Odgovori mi na jos jedno pitanje. Hoce li ta tvoja drzava AHILOVINA imati vise ministara ili stanovnika?
  Jajce do Vlasinja !
 94. AHIL Piše --> 25.09.2009 09:08
  Cini mi se da ovo voce i ne spada u kostunjavo,ali nema veze
 95. AHIL Piše --> 25.09.2009 09:03
  Kad se docepamo vlasti prvo cemo donijeti zakon da svako dijete ima besplatno jednu milku i sampitu dnevno o trosku opcine.Drugo,na one balkone na opcini cemo staviti strik, da se ima gdje ves susit, a moglo bi se katkad sa rajom i zarostiljati na njima.Pripadnicima ljepseg spola cemo obezbjediti uvijek svjezih traceva, a svakoj koja nebude nasmijana, muza cemo javno izbicevati.Svakoj zemlji koja bude imala neprijateljski stav prema Jajcu,poslacemo ove nase vlastodrzce da je obrste iznutra itd.Dajte i vi koji prijedlog.Doribaba tebi sam namjenio ministarstvo za kostujavo voce, naprimjer haslame,sljive itd.
 96. bandit Piše --> 25.09.2009 07:22
  Joj doribaba ti ko da si fudbal igrao citav zivot pa slozio 11 pitanja ko ce ih odgovoriti. Sto nisi kosarkas pa bi se nekako i tih 5 pitanja slozilo. Ahilova partija je tek partija u "zacecu". Treba bar 9 mjeseci izgurat da bi se vidio konkretni rezultati. Utom ce i izbori.
  Nego ovako na prvoj konferenciji skupi Ahile par donatora od Jajackih penzionera u vidu brasna i secera, neko jaje po mogucnosti i eto mene da to u kakve kolace pretvorim, Home- muzika. Djabe muzika i kolaci jedini uslov za ulazak u partiju je 10 sklekova. Pa ko moze bujrum. Jer mora se pokazati pred konkurentima sad u startu i nek nas se boje da smo mi jaki.:):):)
  Home okano moje zar si mislio da pjevas na danasnjim "septembarskim". Ti si za one "evergreen-e".
  Ahile ako cemo do Tokija ja hocu da budem gradonacelnik.
  Pozdrav svima
 97. AHIL Piše --> 25.09.2009 00:54
  Predizborni slogan:"JAJCE DO TOKIA"
 98. HSP-BIH Piše --> 24.09.2009 23:50
  Pa gospodo pokrenite inicjativu za osnivanje stranke kojoj cete dat povjerenje na slijedecim izborima.Bez nacijonalnog predznaka a koliko vidim ima vas dovoljno,BiH zakon kaze potrebno je pedeset potpisa za registraciju stranke.Za kandidranje na opcinskoj razini treba 300 potpisa pa izvolite nadjite nekog kome vjerujete. Za drzavnu razinu potrebno od 5000-do 10000 potpisa zavisno na koje mjesto se ide.
 99. ljeto67 Piše --> 24.09.2009 23:46
  Imace AHIL sad posla dok odgovori na silna doribabina pitanja ..haha..

  a za Home-ta ovo : nista mi bolan Home nije ogavnije od politike.

  Nekad sam bila solista u horu kod Mesuda a danas ako zapjevam odmah mi se place. Sjetih se one jedne pjesme
  "Jajce grade ti si nasa dika " Zdravlja fala Bogu imam a nek pjevaju sad ovi novokomponovani Jajcani ( ili nek vode politiku ) tu neku muziku koju ja ne razumijem. Slusala sam samo sevdah i rock i dan danas tako , nista drugo Home !

  Nego AHIL-e na posao !
 100. doribaba Piše --> 24.09.2009 23:10
  Poštovani inicijatori nove partije,
  Veseli me ova nadasve plodna diskusija oko stvaranja nove partije u našem gradu. Prije nego se odlučim dati potporu molio bih da mi netko odgovori na nekoliko pitanja:

  1. Da li bi se ta partija mogla nazivati „čakširska partija“ ili napr. samo Raja, umjesto ovog predloženog imena koje je dosta vulgarno ?
  2. Da li se bi se u partiju mogli učlanjivati, ili biti makar simpatizeri „građani“ šireg područja Dnoluke, a konkretno Doribabe ?
  3. Ima li partija predviđeno, makar u budućnosti , da se u partijskim redovima nađe barem 10 % jajčana s privremenim boravkom u RS ?
  4. Kakav je stav partije prema boravišnoj taksi tijekom ljetnjih mjeseci u Jajcu i na Milama?
  5. Kako partija misli riješiti nacionalno pitanje; Bošnjaka muslimana, Bošnjaka katolika i Bošnjaka pravoslavaca te Bošnjaka hercegovaca, i Bošnjaka sandžaklija itd?
  6. Hoće li se partija zalagati za referendum o otcjepljenju Donjeg Bešpelja i Gornjeg Bešpelja od Zdaljevca te pripajanje Cvitovićima ?
  7. Da li se u partiju mogu učlanjivati umirovljenici i penzioneri koji imaju mirovinu ili penziju veću od 100, a manju od 200 KM-ova, ako dokažu da neće umrijeti prije izbora?
  8. Kolika će biti članarina za žene a kolika za muškarce, kolika za dijasporu, a koliko za Sveđane?
  9. Hoće li se partija zalagati da Jajce postane glavni grad Bosne i Hercegovine ili makar samo Hercegovine?
  10. Hoće li biti legalizirana proizvodnja kanabisa u Lupnici, kukuruza u Doribabi?
  11. Hoće li se partija zalagati da najbolji „poznavalac“ međureligijske problematike bude imenovan(a) za ambasadora pri Svetoj stolici ?

  S osobitim postovanjem Doribaba
 101. meho i sanja Piše --> 24.09.2009 22:46
  E, SAD TI MENE "LJETO" OBESHRABRI! A JA KONT'O UZETI GODISNJI ODMOR PA DOC' PJEVAT' NA NASE "SEPT. VECERI", DA ME ZELJA MINE. UBI ME NOSTALGIJA ZA TOM MANIFESTACIJOM. OSTALI SU MI DUZNI ONOG TRONA!
  IZGLEDA DA BI MI ONDA BOLJE BILO U "AHIL-STRANCI" NEG' PJEVAT' TE BUBAMARE, SAKICE I OSTALI SUND. AKO SE PJEVA TAKA MUZIKA ONDA NE BIH NI GLED'O TAJ JAVASLUK. "SEPT. VECERI" SU JEDAN OD ZASTITNIH ZNAKOVA NASE CARSIJE IZ PROSLIH VREMENA.
  STO SE TICE "DJUJE" " AHILOVOG" MINISTRA ZA KULTURU I SPORT, MOGU RECI DA SE ODMAH POVLACIM! DJE BI' JA MOG'O SA NJIM!
  "LJETO"- .EBO POLITIKU, CUVAJ ZDRAVLJE! MLATITI PRAZNU SLAMU NIT' VALJA , NIT' JOJ IMA KRAJA! SVAK' IMA SVOJ DAN ZA TO, SVOJIH PET MINUTA!
 102. ljeto67 Piše --> 24.09.2009 22:25
  A na "Septembarskim vecerima " nemate sanse ni jedan od vas momci,imali talenta ili ne..znate dokle je to doslo : pjevaju se kafanske i to one pinkuse koje pjevaju neke Hakale , neke Dare Bubamare i da ne nabrajam a pobijede neke Selme koje nisu Jajcanke..eto nemate sanse nek znate nego hajmo mi o politici ;-)
 103. prolaz Piše --> 24.09.2009 21:52
  Sve mi je jasno ali nikako Ahile mi nije jasno odakle ces mercedesa provozat ? Mislis da ces ga dobit na lijepe oci ? Ako to mislis onda se varas jasno je da moras nekolicini ruku zavrnuti i jos stosta da bi se "mecke" docepao ! Moras biti ugledna licnost kada se vozas carsijom i na vidovdan dolazis .....!
 104. AHIL Piše --> 24.09.2009 21:47
  Kontam kakav da nam bude pozdrav,pa mi naumpade" AVE AHIL",a ja odgovaram"AVE JA"hahahhaaha.
 105. poznavalaac Piše --> 24.09.2009 21:43
  Bili ste mali kad nas je pokojni dirktor Doma kulture na jednoj od manifestacija pozdravio sa " Dobro MI dosli dragi MOJI i drage MOJE" isto da smo MU dosli na privatni posjed. Ali elenejse, ipak su to bile lijepe septembarske veceri, u svakom slucaju ljepse nego danasnje.
  Zato AHILE neoklijevaj. Ipak su to NASE veceri i zato se neobeshrabruj. Svaki novi dan svice u sve ljepsem suncu. Insalah nase ljepotice, ce prije ili kasnije, zavladati svojim mehkim i njeznim karakterom i razumom, te donijeti ponovo blagostanje u nas prelijepi grad iz bajke. I nasi lijepi trenuci,parka, starog grada, tabije, vodopada...... prenijet ce se u duse novih narastaja.
 106. bandit Piše --> 24.09.2009 20:34
  Joj Ahile oko moje fala bas si me obradovao. Cuj mene za ministra za ljepsi pol ! Pa gdje ces mene nema ruznijeg covjeka na portalu od mene:):):). Poznavalac strpicu se jos malo pa eto i mene medju te 40-te da vidim ja te zene . A ti home ministar za sport jel hoces da te pocne raja zvati novi Usanovic.
  Zivjela nova partija sa drugom Ahilom na celu.
  Ha ha ha
  odavno bolje teme nije bilo.
 107. AHIL Piše --> 24.09.2009 19:15
  Ma ja sam 110% aktivan poznavaoce,ali ovi sto vladaju su ostavili puno nezadovoljnih.Valja to izmoci hahaha.Mehaga tebi ostavljam da izaberes ministarstvo po zelji.Samo nemoj da izaberes da budes direktor septembarskih veceri,jer je to mjesto rezervisano za poznatog estradnog umjetnika iz Jezera,a naumpasce ti kojeg.Ostalo je jos dosta resora pa pozurite dok nije nestalo hahahha.
 108. acord Piše --> 24.09.2009 17:30
  Jah , vas 2-3 komentatora vazda te neke revolucije uhvate nenaoruzane. Ima lijeka...u plavoj boji...
  Dobronamjerno, casna rijec....
 109. meho i sanja Piše --> 24.09.2009 16:04
  ETO VIDIS "AHILE", JA NECU DA KAZEM DA SAM SIMPATIZER TVOJE STRANKE , A TI SE VEC SAM ODADE.
  JA BIH RADIJE NEKO MJESTO MINISTRA ZA SPORT I KULTURU. IAKO SAM PROPALI MUZICAR I SPORTISTA MOGAO BIH OBNASATI TU FUNKCIJU. KAKVI SU SADASNJI MINISTRI MOG'O BIH I JA BITI NA CELU TE STRANKE. RADO BIH JA DOS'O DOLE KAD BIH IM'O TU FUNKCIJU. DOSADILO MI PRATI PROZORE U FIRMI I "VERATI" SE PO LJESTVAMA I BITI U ONOJ KORPI. OPASNO BRATE A I LEDJA ODOSE! A, STA SE TI ZALIS "BANDITU", TI SI PROFESOR! IMAS LAK POS'O. NEKA TEBE GORE, TI POMAZI DIONACIJAMA.
  STO SE TICE NOVIH PRICA, VEC SU NAPISANE! A DA IMAM VISE SLOBODNOG VREMENA DOS'O BIH U JAJCE I PRIJAVIO SE NA "SEPTEMBARSKE VECERI". POZELIO SAM MIKROFONA I PUBLIKE!
 110. poznavalaac Piše --> 24.09.2009 15:30
  Nemoj tako AHILE. Naucno je dokazano i iskustveno potvrdjeno,da su muskarci izmedju 40 i 55 najaktivniji i najpozeljniji skoro za sve zenske uzraste ( da nebudem pogresno shvacen pod zenom podrazumjevam zenske preko 25 jer je tu nekako granica kada prestaju biti djevojke, omladinke i sl. u tim godinama se u demokratskom svijetu ustvari ukidaju drustvene beneficije, predvidjene za omladinu.) dakle od 25 do 105. Zato ako si mladi od 40 pozuri i bit ces u pravoj formi. Vjeruj mi.
 111. AHIL Piše --> 24.09.2009 14:50
  Hometovo je da nasem clanstvu pripremi romanticne price i pjesme kad krenemo u osvajanje glasova hahaha
 112. AHIL Piše --> 24.09.2009 14:48
  Banditu tebi sam namjenio ministarstvo za odnose sa ljepsim polom hahaha ,jesi li zadovoljan hahaha
 113. AHIL Piše --> 24.09.2009 14:45
  Jedno je sigurno,a to je da ovi iz trenutno vladajucih stranaka nebi nikad presli u nasu stranku i bjezali bi od nje ko" Djavo od krsta".Razlog je taj sto nemogu naci alat ni kad vlaze hahahaha.
 114. bandit Piše --> 24.09.2009 14:45
  E vala bas ti Ahile ni kreno nisi u osnivanje partije kako treba a vec si zabrljo. Ja mislio ti neki demokrata a ti diktator zajebo i Chaveza i Kastra zajedno. Pa kako ti sam na sve pozicije. De primi mene kao ministra za dijasporu. A uzet cemo Hometa da nam pjeva po promocijama. :):):) Reci gdje cemo metnuti clanarinu.
 115. AHIL Piše --> 24.09.2009 14:39
  U potpunosti te razumijem pozavaoce.Demografska slika se promijenila u korist ljepseg pola u ovoj zemlji,a samim tim ako pucamo na poziciju moramo dobro zavrnuti rukave kao stranka.Stoga se odricem bilo kakve pozicije u stranci ,a i tebi to preporucujem jer nam godine nedozvoljavaju da ispunimo program stranke hahaha.Predlazem da aktiviramo mladje i svjeze clanove,a mi cemo tu biti kad zagusti(kao djokeri)sa iskustvom hahahaha.Zbilja bi volio da postoje samo dvije stranke,ova i ona ljepsa pa mi nebi bilo krivo i da izgubi moja stranka.Istinu govoreci bilo bi teze ispuniti njihove prohtjeve,ali mi i jesmo tu zbog njih hahaha.Budi mi pozdravljen Poznavaoce, zbilja si naceo pravu temu hahaha.
 116. poznavalaac Piše --> 24.09.2009 10:16
  U potpunosti te razumijem AHILE. Ali moras i ti razumjeti jednu gradsku damu ljeto67. Nedolikuje njoj i njenom porjeklu vulgarnost i cestitam joj na dostojanstvu. A tebi zelim pomoci ukoliko krenes u realizaciju i osnijavanje naprijed pomenute stranke. U tom smislu predlazem da u momentu prelaska iz opoziciong stanja ( jebanih) u poziciju, promjenite ime stranke, u za to stanje prihvatljivo, naprimjer stranka Jebaca i u skladu sa imenom stupite u akciju, tj. prvo odradite predhodnike i onda krenete u stilu Idi Amina (Uganda 1978) "Sve zene afrike su moje zene", cisto radi popravljanja demografske slike Bosne i Hercegovine. I kada, zbog toga, zenska populacija u BiH bude zadovoljena, dozivotni ostanak na vlasti je neupitan. Tj. preskocit ce te magicnih demokratskih 50% i samim tim uspjeh je zagarantovan. A kad su zene zadovoljne,opstepoznato je, da u kuci vlada raj,i u skladu sa tim raj bi se prosirio na citavu BiH. Insalah vremenom bi zene postale majoritet u vladi i tako bi , zbog njihovog blagog i uvijek razumnog karaktera, u BiH zavladalo blagostanje kojem bi i Svedjanke zavidjele.

  P.S. Ukoliko vam, u ostvarenju navedenog, bude potrbna bilo kakva pomoc ili savjet, nudim se buducem predsjedNICI za savjetnika.
 117. bandit Piše --> 24.09.2009 07:26
  Ja neznam jel neko sumnja u kvalitete vladajucih stranaka u muljanju i ispiranju mozgova pola godine prije rata. Dodik najavljuje odcjepljenje i sta ce onda muslimani i hrvati u strahu opet za nacionale. Slijedeci izbor ce hrvati zakuhati onda poslije muslimani i kolo srece se okrece za nacionalne vladare. Zivi bili pa vidjeli. Ovi nenacionalni kilavi su brate
 118. AHIL Piše --> 23.09.2009 23:26
  Za Ljeto67.Ja i jesam ta stranka,a trenutno smo u vecini hahahahaha
 119. meho i sanja Piše --> 23.09.2009 18:50
  " NE PERI RUKE MAHMUTE, NE'S RUCATI "
  NEMA OD TE LJUBAVI NISTA! SMIJEM SE KLADITI SA SVAKIM OD VAS DA CE SE PONOVITI ISTI SCENARIJ KADA SU IZBORI U PITANJU. MOZDA SE NEGDJE PROMJENI PA JEDNA NACIONALNA STRANKA IZGUBI A NA NJENO MJESTO DODJE DRUGA NACIONALNA STRANKA. NPR. U OPCINAMA : BUSOVACA, NOVI TRAVNIK, VITEZ...
  KOD NAS CE 100% PONOVO POBIJEDITI "SDA" STRANKA. NAJVECI BROJ BOSNJAKA ZIVI U TOJ OPCINI, HRVATA NEMA VISE K'O NEKADA( KOJI SU OTISLI NE ZELE DA GLASAJU). JAJACKA DIJASPORA I NE IZLAZI U VELIKOM BROJU ( POGLEDATI PROSLI ODZIV).
  ZNACI, PONOVO CE SE DESITI ISTO!
  STO SE MENE LICNO TICE, NISAM GLASAO OD PRVIH IZBORA DO DANAS. NAJVJEROVATNIJE NECU VISE NIKADA NI GLASATI. CEMU GLASANJE?
  STA USTVARI ZNACI "NACIONALNE STRANKE"? DA LI SU TO STRANKE SA NACIONALNIM PREDZNAKOM TIPA: "HDZ", "SDS", "NHI", "SRS"...? MOZDA NEKE KOJE NEMAJU TAJ PREDZNAK : "SDA", "SDP", "LIJANOVICI"(ILI KAKO SE VEC DRUGACIJE ZOVE), "SNSD"(VLADAJUCA U RS)...
  KAKO GOD SKONTAS, SVE SU ISTE I SVE SU NACIONALNE ILI SE OSLANJAJU NA NACIONALNE STRANKE.
  OVAJ PROCENTUALNI POKAZATELJ IZ TEKSTA POMENUTE TEME MOZE SVAK NAPISATI. ON PO MENI NE ZNAC NISTA - SUPLJAK!!!
  VIDJECETE KAD SE ZAVRSE TI IZBORI STA STE IZABRALI!!!
 120. ljeto67 Piše --> 23.09.2009 18:22
  AHIL-e ako se kandidujes imas glas od mene i mislim od vecine portalaca , samo stranka ti se mora zvati ..hm..ne mogu na glas ;-)
 121. AHIL Piše --> 23.09.2009 18:19
  Ima jos godina do izbora.Ne brinite,smuljace oni ovaj narod opet.Vec su uveliko poceli.
 122. ljeto67 Piše --> 23.09.2009 18:05
  Raduje me jedna istina - nema mene medju ovih 15 % a puno je , brat-bratu , i ovaj postotak !
 123. prolaz Piše --> 23.09.2009 12:06
  Ako je to istina onda je u svakom slucaju bolje bilo ko drugi iz nenacionalne stranke nego ovi po svim cinjenicama krivci za narodnu patnju vjersko-nacionalno extremnu retoriku i za krsenje ljudskih prava time sto im ne omogucavaju mir, posao i normalan zivot.
 124. nerka Piše --> 23.09.2009 09:58
  Legalno je moguce provesti bilo koju politiku kako hoces:cak i nacionalne stranke mogu zastupati ona pitanja koja su vise vezana za liberalne partije poput narodnih ili socijaldemokratskih stranaka:primjera ima koliko hoces kako se kaput ili sesir okrece na onu stranu na koju vjetar duva(sto pomalo oduzima dobrom ukusu stoicizma u stajalistima ali za pobjedu na izborima valja zrtvovati i malo dobrog ukusa),kasnije je pitanje samog naroda:vrijedi li stalno mijenjati vlast i vlastodrsce i placati drugacija sjedista i stajalista ili cemo se jednom sloziti da u jednu kasu valja pare trpati i iz iste troskove pokrivati.Rasplinu se snaga novca na sve strane...grdne moje rane!
 125. bandit Piše --> 23.09.2009 09:35
  Da bi 85% drzavljana BIH glasalo za nevladajuce stranke nije nista nepoznato ali problem je za koga glasati. Nama treba neko ko Obama da okupi narod Bosne i Hercegovine. Ko ga vidi medju ovim Bosanskim jebivjetrovima nek se javi? Jos se nije rodio nazalost, nadam se da grijesim!REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelju  Pošaljite prijatelju


Ankete
Za koga bi ste vi glasali u ovom slicaju ?

HDZ
SDA
SDP
Ostali

Rezultati
Glasovi: 43
Komentari: 5
Ankete

Ocjeni vijest/clanak
Srednja ocjena: 0
Glasovi: 0

Odvojite par sekundi i ocjenite ovu vijest/članak:
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slični linkovi

Najčitanija novost o BiH:


posljednjih 5 vijesti

Arhiva vijesti/članaka

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 0.9189 Sekundi 45 Databaza-Upitnici