bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 719
danas registrovano: 1
juče registrovano: 0
članova online: 0
gosti online: 12


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Humor

Humor


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


Komplikacije u ljubavi: Deset načina kako osvježiti dugu vezu  
Poslao/la Administrator --> Nedjelja, 30. 08. 2009

Ženske teme
Veze su uvijek teške, a stvari se s vremenom dodatno komplikuju. Dugotrajne veze imaju svojih prednosti, ali i nedostataka. Kada se dobro poznajete, oči vam znaju odlutati prema nekim novim ljudima, jer to je novo, nepoznato i intrigantno.


Važno je da znate da problemi sa kojima se susrećete nisu neobični te da prihvatite da svaka veza ima lijepe, ali i teške trenutke. Ipak, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako bi svoju partnersku vezu ponovo učiniti zabavnom i zanimljivom. Donosimo vam deset savjeta kako začiniti dugoročnu vezu.

1. Organizujte zabave
Parovi često pogrešno shvaćaju vezu kao obavezu da stalno provode vrijeme jedno sa drugim. Organizujte zabavu, pozovite prijatelje i družite se. Razdvojite se na zabavi, družite se sa drugim ljudima i bavite se različitim aktivnostima. Na taj način pojačat ćete međusobnu želju, a usput ćete se i dobro zabaviti te obogatiti društveni život.

2. Posjetite nova mjesta
Priznajte, čak i kada izlazite, uglavnom posjećujete ista mjesta. Naravno da je to dosadno. Preuzmite inicijativu, posjetite neki drugi grad, otkrijte neku novu plažu ili se zabavite u nekom novom hotelu. Novi izazovi otvaraju vas novim vrstama razgovora i spoznaja, a to je svakako nešto što će oplemeniti vašu vezu.

3. Razdvojite se na neko vrijeme
Da, to nije lak zadatak, pogotovo ako volite svoga partnera ili partnericu, ali je vrlo važno. Ne zaboravite da ste ipak dvije zasebne osobe te da je potrebno da imate samo svoje vrijeme i samo svoj prostor. Dobro je da tu i tamo provedete noć negdje dalje, prespavajte kod rodbine, prijatelja ili sa društvom na izletu u nekom drugom gradu. Razdvojenost će rezultirati nedostajanjem i pojačanjem želje, a to će itekako donijeti uzbuđenje u vašu monotonu vezu.

4. Dijelite sebi poklone
Kada nekome poklanjate, zapravo mu govorite da ste mislili na njega dok ga nije bilo. Poklon ne mora biti ekstravagantan ili skup, ali mora biti od srca. Najbolje su sitnice za koje pouzdano znate da će razveseliti vašu polovicu. Poklanjanje pridonosi zdravlju i kvaliteti veze, a vi, naravno, želite upravo takvu vezu.

5. Iznenadite se posjetama
S vremena na vrijeme možete posjetiti partnericu na poslu i odvesti je na ručak. Razlog je jednak kao i kod poklanjanja, pokazuje da ste mislili na nju. Osim toga, to pokazuje da ste baš imali snažnu želju vidjeti je, a to je uvijek romantično. Oživljavanje romantike u vezi dobro je i pohvalno.

6. Izlazite
Priuštite sebi izlaske kao u početku veze. Dakle, nemojte izlaziti na već stara i poznata mjesta, nego se potrudite i otkrijte nešto novo. Učinite od toga pravi mali poduhvat, otkrijte neki novi restoran, rezervišite mjesto, lijepo se obucite i izađite. Muškarac ne smije zaboraviti svoje manire, a to podrazumijeva otvaranje vrata i pridržavanje kaputa. Žena treba biti ljubazna, nasmijana i koketna. Na trenutak će vam se činiti kao da ste opet na početku, a to će vratiti strast u dugotrajnu vezu.

7. Odredite zajedničke ciljeve
To je sjajan način oživljavanja monotone veze. Sjednite zajedno i pogledajte koji su vam dugoročni ciljevi, gdje želite živjeti, koliko djece planirate imati, kako će se poslovna karijera razvijati… Razgovarajte i međusobno se savjetujte. Zajedno odredite strategiju kako postići zadane ciljeve. Takvo planiranje produbljuje vezu i dovodi je na neki novi nivo.

8. Isprobajte nove aktivnosti u spavaćoj sobi
Uvijek postoji nešto što još niste isprobali. Budimo iskreni, dugotrajne veze u spavaćoj sobi rezultiraju monotonijom. Ako želite probuditi strasti, potrudite se malo više u krevetu. Seksualne igračkice neće vas ugristi i nisu perverzne. Možete odglumiti i neke uloge te sebi otkriti najskrivenija maštanja. Iznenadit ćete se kako će vaš seksualni život krenuti u jednom drugačijem smjeru.

9. Dovedite treću ili trećega
Opustite se, ne mislimo na seks utroje, nego na dijete. Ne postoji ništa na svijetu što vas može više zbližiti od djeteta. Dijete je važnije od vas oboje i postaje centar vašeg svijeta. Međutim, ako niste spremni za dijete, nemojte ga još imati. To što drugi komentarišu da vam je vrijeme, nije nešto na što biste se trebali obazirati. Za početak možete nabaviti psa.

10. Zajedno otkrivajte nove stvari
Najbolji način za održavanje dugotrajne veze zanimljivom je da u sve dodate element novog. Upišite se zajedno na kurs kuhanja, krenite na jogu ili upišite kurs tanga. Obilazite muzeje i pozorišta, idite u zoološki vrt, pogledajte neki novi film o kome ćete onda moći zajedno razgovarati. Međusobno se izgrađujte i zajedno evoluirajte. Svaka novost pridonijet će vašem zajedničkom rastu, a to znači da u vašoj vezi neće biti dosadno.

(24sata.info)


Komplikacije u ljubavi: Deset načina kako osvježiti dugu vezu

Komentari su vlasništvo pošiljalaca. Nismo odgovorni za njihov sadržaj!


  1. poznavalaac Piše --> 16.09.2009 21:29
    U kntekstu ovog desetog nacina, a zbog nepostojanja zoloskog vrta u nasem gradu, posjetite zgradu skupstinu opstine i dobit ce te isti efekat. Ukoliko se tu nezadovoljite u blizini je zgrada suda i tu ce vam u okviru zakonskih mogucnosti i trenutnog stanaj, sigurno priustiti zadovoljstinu. Nikako nemojte zaboraviti ponijeti rekvizite (marke ili eure) za privlacenje pozornosti. Nakon jednog takvog dozivljaja, nece vam nikad vise naumpasti da jedno drugom budete dosadni.REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelju  Pošaljite prijatelju


Ocjeni vijest/clanak
Srednja ocjena: 0
Glasovi: 0

Odvojite par sekundi i ocjenite ovu vijest/članak:
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slični linkovi

Najčitanija novost o Ženske teme:


posljednjih 5 vijesti

Arhiva vijesti/članaka

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 0.8873 Sekundi 42 Databaza-Upitnici