bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 719
danas registrovano: 1
juče registrovano: 0
članova online: 0
gosti online: 17


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Filozofija

Filozofija


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


Izgradnja fiskulturne sale OS "Berta Kucera" u Vincu  
Poslao/la Apeva --> Utorak, 26. 05. 2009

Gradska uprava Kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole «Berta Kučera» Jajce - područna škola u Vincu 22 maja 2009 su na svečanosti upriličenoj tim povodom položili Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić, Načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić, Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona Greta Kuna, Gradonačelnica Ottensheima Ulrike Böker i direktor Osnovne škole «Berta Kučera» Osman Žilić.
Za gradnju fiskulturne sale Federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke obezbijedilo je sredstva u iznosu od 200.000 KM, a Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje fiskulturne sale potpisali su Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić i direktor Osnovne škole «Berta Kučera» Osman Žilić. Idejni projekat buduće školske sale donacija je partnerske općine Ottensheim iz Austrije, koja kroz različite projekte pomaže mještanima ovog kraja, naročito u opremanju školske zgrade u Vincu. Prijatelji iz Ottensheima na današnjoj svečanosti  školi su uručili klavir. Danas je ova saradnja i ozvaničena potpisivanjem Protokola o bratimljenju općine Ottensheim i mjesne zajednice Vinac-Općina Jajce, koji su svečano potpisali Načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić, Gradonačelnica Ottensheima Ulrike Böker i predsjednik mjesne zajednice Vinac Admir Haseljić.

Izgradnja ovog objekta od posebnog je značaja za 200 učenika koji će prvi put, nakon više od 30 godina od postojanja škole, dobiti sportsku dvoranu.

(Izvor: Opcina Jajce)

Uskoro objavljujemo opsirniju vijest na ovu temu od strane nase urednice Emine Dzelilovic koja je i jedan od organizatora ove za Vinac i Vincane velike svecanosti.

Team Vinac-online

Izgradnja fiskulturne sale OS "Berta Kucera" u Vincu

Komentari su vlasništvo pošiljalaca. Nismo odgovorni za njihov sadržaj!


 1. poznavalaac Piše --> 01.06.2009 21:05
  Ono o cemu kurva europa uopste i nikada nepolemise jeste ustav iz 1974. Jer po tom ustavu koji kaze " DA SVAKA OD FEDERALNIH JEDINICA IMA PRAVO NA SAMOOPREDJELJENJE DO OTCJEPLJENA, UZ KONSENZUS OSTALIH JEDINICA" dakle PRISTANAK ostalih pet, Slovenija je pocinila protivustavni akt. A i ti i svi ostali znaju da je ETA protivustavna organizacija u spaniji i ta se drzava odnosi u duhu vazecih ustavnih odredbi, uskladjenih sa zkonima kurve europe, prema istoj. U nasem slucaju "nepristrasne" europske sile Vatikan, Italija, Austrija i Njemacka, (usput receno fasisticke sile drugog svjetskog rata) zdusno podrzavaju jedan protvustavni akt slovenacki picki. Hrvatska, kao "bivsa" prijateljica istih sila nastupa na isti nacin. I srbi kao "branioci " ustavnosti bivaju od ranijih im "prijaatelja" opet zdusno prozvani kao buntovnici. Poenta naprijed pomenutih sila drugog svjetsko rata jeste "KAD IH ONOMAD NISMO USPJELI JEBAT, NEK SE ***** SAMI". Posljedica je protjerivanje preko milion muslimana sa svojih ognjista. Ma vole oni nas ko rodjenu bracu.
 2. nerka Piše --> 01.06.2009 20:03
  Kako zakon regulise povratak izbjeglica,lica rodjenih na teritoriji BIH,povratak pravog lica spomenicima itd...?
  Procitah Ustav SFRJ gdje svi imamo jednaka prava i duznosti pred Zakonom ,i da smo svi jednaki pred Zakonom bez obzira na vjeru,rasu,pol itd...!
  Sad citiram definiciju Ustava Bosne i Hercegovine:"Bosna i Hercegovina je drzava svih svojih gradjana koji se slobodno i samostalno odluce,izjasne za pripadnost naciji,narodu drzave Bosne i Hercegovine po toj osnovi,pravo na drzavljanstvo Bosne i Hercegovine imaju iskljucivo oni gradjani drzave Bih koji su pripadnici njene Bosanskohercegovacke nacije,njenog Bosanskohercegovackog naroda svim gradjanima drzave Bosne i Hercegovine pripadnicima nacija i aroda drugih drzava Bosne i Hercegovine bi uskratila pravo na njeno BH drzavljanstvo omogucivsi toj kategoriji gradjana vizni rezim."(zavrsen citat)
  INTERESUJE ME KOJI JE PRAVNIK OVO DEFINISAO DA SE DRZAVLJANSTVO STICE IZJAVOM A NE RODJENJEM;NASELJENJEM;NATURALIZACIJOM KROZ UDAJU ILI ZENIDBU I SLICNO?ZNACI LI TO OVO:DIJETE JE RODJENO NA TERITORIJI BOSNE I HERCEGOVINE ALI AKO MU SE MAMA I TATA IZJASNE DA SU SRBI ILI HRVATI AUTOMATSKI DOBIJAJU VIZNI REZIM?
  Cega se mi to igramo:balkanskih pravnika,cistimo li zemlju od vlastitih gradjana,sta mi to uopste definisemo kad gledamo opasnost u tome sto "buja" jedan narod vise ili jedan malo manje?
  Definicija u Republici Srpskoj definise da je to zemlja srpska ali i svih drugih njenih gradjana!Dajton ?
  Od jednog Ustava iz 1974 do ovog danas je proslo35 godina....ajmo pravnici svih nasih jugo zemalja ujedinite se :nemamo li mi djecu preko republickih granica,imanja,skolske sisteme i diplome dobijene tu i tamo....bacajte to sto ne valja neovisno od sta ce svijet misliti.Jos uvijek je Ustav iz 1974 nenadmasan samo da se postuje!Pozdrav!
 3. bazoka Piše --> 01.06.2009 19:48
  U Ustasa i partizana jadna majko sto istina,e to ti je Balkan ali idemo u nedemokratsku Europu raditi i dobri nam euri.LUD ZBUNJEN NORMALAN
 4. poznavalaac Piše --> 01.06.2009 19:48
  Blizi mi je Siroki Brijeg, a i europi je prihvatljivije.
 5. daco74 Piše --> 01.06.2009 19:46
  poznavaoce dragi kaki bolan turci,nisi jos dosegao njihov nivo.Ti jos sanajs o sultanima,begovima,osmanskom carstvu......Turska je ukinula sultanat jos prije 1oo godina,ona je danas moderna gradanska drzava.Nema ti dole ni kalifa,zara, fesa i feredže,najbolje ti je da odes Iran dole su tvoji
 6. poznavalaac Piše --> 01.06.2009 19:44
  Aj majko zaboravih onog "jadnika" Hidajetovog komsiju sto ga je ih zaveo Savo Paravusic .ebo majku svoju. "Postena i ZAVEDENA" cojeka puscamo svojim putom. I neprojde ni po godine a on pogino u svom postenju, zaveden Savom Paravusicem. A jesmo mi muslimani paranoici nikad nevjerujemo nikome.
 7. poznavalaac Piše --> 01.06.2009 19:21
  Kako neima zasluznih muslimana, ovoga nam rata, u ulicama naseg grada. A Ismet Sehalic. Jos za vrijeme Bilicevog nauma covjek bio lojalan i predvidjen "...u svojim redovima imamo uglednog muslimana, predvidjenog za podpredsjednika nase (BOLJE) vlasti...." I sad nekom nepase "lojalna" Berta. Svasta. Zar se nasi raniji "lojalni" predstavnici vlasti (Djemal Bijedic) nisu fino odrekli fundamentalizma ( nadjevanje imena sinu pomenutog, Dragan) nebili nas nase komsije vise voljele, pa smo ipak za iste u proteklom ratu bili turci, a poslije njega po potrebi i ostali. E sada ko biva dosao vakat da sve to zaboravimo i ponovo prihvatimo da je tacno samo ono sto nam komsije i hriscanska evropa kazu. Nije moderno vise biti Mirsad pa cemo jednog zvati, mora se naglasiti od "milja", MISO, a eto drugoga MICO.Usput receno obojicu upravo tako i danas zovu zitelji demokratske nam europe. Nedo bog neimaju oni nista protiv muslimana, ali je kao eto bolje za "nas" sviju da se Turska (i ostale zemlje privrzene islamu) drze podalje od europe.

  Izvoli narode demokratske misli i budi sretan da imas pravo na njih.
 8. daco74 Piše --> 01.06.2009 19:19
  Kula Fazlagića je pala nakon završetka rata 1945.

  : ˝Predaj se Mešaga. Pala ti NDH.˝

  Legendarni Mešaga je odgovorio:˝Kako bolan pala, još se drži Fazlagića Kula!˝
 9. omerbeg Piše --> 01.06.2009 19:00
  HA;ha,ha,ha........Vuce vidim da nemas pojma o svojim korijenima.Nema veze jer netrebas ti meni pisati ko je bijo u ustasama iz Vinca kad je moje familije bilo u ustasama iz Jajca.Ja to osudzujem taman da mi je brat a kamo li Stepinac.Zrtva NDH;HA;HA;HA;HA:::::::::::::
 10. nerka Piše --> 01.06.2009 18:50
  Osnovna skola "Berta Kucera "mora se vratiti na svoje prvobitno mjesto zbog:
  1:porodice gosp.Ferde Kucere i njegovih nasljednika koji su direktni nasljednici loze borca Berte Kucere
  (dakle rusimo porodicno i drustveno nasljedje istovremeno)
  2.zbog ucenika koji su pohadjali tu istu skolu i stekli drustveni identitet u njoj
  3.zbog izgleda grada Jajca kao grada koji se bori za ocuvanje istorijskih vrijednosti i grada medjukonfesionalne dobrote i razumijevanja
  Ako se ovo ne uradi ne mozemo pricati o moralnoj platformi bilo kojeg nacionalnog obiljezja jer onda imamo samo jednu parolu"svaka nova vlast treba do pepela da spali onu staru".Hocemo li da to zazivi?
  O Alojzu Stepincu i drugima koji su vrsili ubistva:prica je kratka.Zna se kolika je i pamet kad svaki od tih naroda uzdize samo svoj vlastiti:ako nista drugo treba postovati pravilo da i medju neprijateljima ima i te kako sposobnijih ljudi od "nasih"(da se ne bi poslije lupali po glavi).
  Licno ne bih nikad Alojzu Stepincu pruzila ruku....Ali Berti Kuceri bih.Ima malo razlike u biti napadnut i napadati.Cuknite glavom.
 11. vuk-jajcanin Piše --> 01.06.2009 18:36
  Lijepo sam ti rekao da ne diras Sveca Alojzija.On je zrtva NDH kao i mogi drugi koji su zivjeli u to doba,nije blagoslovio zlocine kako kazes,jer da jeste ubili bi ga partizani odmah a ne cekali pa da ga otruju u zatvoru.I tko si ti da pitas Vatikan sta da radi?Jesi mozda drzao svijecu pa sve to znas;Omere popravi frizuru i na posao.Kad vec toliko napadas to ustastvo jednom cu ti napisati sva prezimena koja su sluzila tu vojsku al samo iz Vinca.
 12. AHIL Piše --> 01.06.2009 14:49
  Ja dajem prijedlog da se skola nazove po mom jaranu Muradifu.On je za mene istinski heroj i junacina.Niko nije mogao da obrsti haslamu mog komsije Avde kao Muratkan.Svakog proljeca je moj heroj dokazivao svoju hrabrost i punio stomake djecurlije u mahali.Njegova taktika je bila da se lagano nocu uspuze uz deblo,a onda se protegni koliko je dug pa bi dokuci grane sa najvise haslama nama koji smo cucali skriveni uz plot.Nije postojalo dijete u mahali koje se nije divilo Muradifu.Ali...?Kako to biva svemu dodje kraj.Po vec isprobanoj taktici naseg Muradifa koja se kasnije izucavala na West Pointu krenuli smo u akciju jedne noci.Tokom dana Muradifu je za oko zapela jedna grana koja se savijala od haslama i moj heroj je odlucio da joj ove noci dodje glave.Pripreme su bile zestoke 8 sklekova,11 zgibova,valjanje po koprivama,a najgori test je bio ko ce Krnji maketi kost iz tanjira.E ***** ga tu smo desetkovani.Onako natekli od kopriva krenuli smo u osvajacki pohod.Iz treceg pokusaja Muratkan je uspio da se prebaci na cilj.Grana se nalazila na metar od prozora spavace sobe onog sejtana Avde.Drzeci se za gornju granu herojina je polako potiskivala plijen pod nogama prema nama.TRAS...!BELAJ.Ugledah zvijezde.Tisina je trajala vjecnost.Skontah da me je opucala grana.Pomislih sta bi sa onom nesrecom od Muratkana,onim smotanim stvorenjem jebo mu uhhhh...Napregnem oci kad imas sta vidjeti,smoto se drzi za oluk a faca mu na prozoru,a sa druge strane Avdo . Upitnik mu vise glave nista mu nije jasno.Uvidjevsi da smo nadjacani mi drugi esalon u trenu se odlucismo na stratesko povlacenje.Bilo je to najbrze povlacenje u istoriji ratovanja.Nisam vidjeo koliko nas se izvuklo jer sam ja predvodio stratesko povlacenje.Sutradan smo se mi prezivjeli okupili na harmanu i prepricavali svoje junastvo tokom protekle noci.Ni spomena o Muradifu kojeg je babo Smajo izdegenjacio.Pouka je kako to biva na ovim prostorima da svakom nasem heroju i junaku prije ili kasnije istekne rok.Tako ti i nas Muratkan zasluzuje bar malo slave pored nas u ovoj bitci za kotu "HASLAMA".
 13. omerbeg Piše --> 01.06.2009 11:19
  Ni Karadzic ni Mladic nisu kao ni Drazo ni Stepinac vrsili licno zlocin,al su odgovorni za zlocine.Tuzno je to sto Vatikan proglasava Stepinca kao "svetca" a zna se kad se neko moze proglasiti svetcom.
 14. omerbeg Piše --> 01.06.2009 11:13
  Alojz Stepinac je bijo svecenik koji je blagoslovijo ustasko klanje,vrlo dobro znam istoriju ili povjest.To je isti zlocin od srbski popova sto su u ovom ratu svetom vodicom blagoslovili SKORPIJONE,da ubijaju Srebrenicku djecu.Za mene je zlocin-zlocin.
 15. vuk-jajcanin Piše --> 01.06.2009 11:00
  Drazu i Alojzija ne trpaj u isti kos.Ako neznas tko je bio Alojzije i ne spominji ga ko Boga te molim.Hvala
 16. omerbeg Piše --> 01.06.2009 10:28
  ljiljanz slazem se u potpunosti,moze i to.Usput pozdravljam svog Hometa i Sanju i da kazem da je to nepravedno da mi mora uvjek da budemo merhametli i primjer suzivota.Sto u B.Luci ili u M.Gradu nema "NESRBSKI"imena trgova ulica,skola itd.Ja bi sretan bijo da svi imamo PRVU;DRUGU;TRECU ulicu a ne po imenima.Al kad ne ide drugcije i kad u Brckom ima muslimana i katolika i ulica DRAZE MIHAJLOVICA.ili na drugoj strani ALOJZA STEPINCA:Oba ratna zlocinca. Sto mi ne mozemo jednog BOSANSKOG PATRIJOTU IMATI.Bez obzira kako se zvao ,al da se borijo za Bosnu i Hercegovinu. AKO JE MOGUCE DA JE NOSILAC LJILJANA,takvi ima svih vjera.
 17. ljiljanz Piše --> 31.05.2009 20:13
  E moj bazoka, na ovakve manifestacije se i ne pozivaju "NARODNI HEROJI", nego političari i "uteklice koji imaju malo više para". Neznem u koju ti grupu spadaš, pa te pozvaše ovi zeleni. Možda kao multietnički paravan. Hrnje su spremne na sve.
 18. bazoka Piše --> 31.05.2009 17:19
  Poznajem vecinu nickova ovdje i osobe iza nicka.Nikoga nisam vidio taj dan u Vincu a bio sam jer me predsjednik MZ pozvao.Hvala Repu i Admiru na gostoprimstvu.Nadam se da ce i ta dvorana da nikne bez obzira kako se skola zvala.Lijep pozdrav sa Mila
 19. vuk-jajcanin Piše --> 31.05.2009 17:02
  Pa bolan Pasa,razmisli prije nego sto nesto napises.Taj tvoj gospodin kako ga nazivas a moram i ja jer nam je nacelnik nema nikakve veze sa tom skolom.Ta skola se zvala tako jos od zavrsetka rata u njoj je radila jedna velika gospodja,velika Jajacka majka Mubera Aganovic,a najzasluzniji za njenu rekonstrukciju je gos.Refik Djelilovic sa svijom prijateljima iz Austrije.Ako ti njega toliko volis uokviri njegovu sliku i svako jutro ga pozdrav kako god hoces,vjerski ili gradjanski.Nisvet ono Nisvet ono,Bog te u sumu okreno zasto je narod gladan,zasto sela nemaju vode,zasto su rupe po gradu,zasto gimanzija nema direktora vec vd?Zato sto je nekom svome rodjaku Hrnjicu spremio to mjesto,tebe nece zapasti ne sikiraj se.Ono sto dobro napravi treba pohvaliti a ne dodavati mu nesto sa cim on nema veze.Vidi se da ne zivis ovdje,da ne vidis nista.Vec kao i svi vani imate svoje kotare i ne vidite dalje od nosa.I jos nesto,vrati se u Jajce pa neka ti nadje posao kad se toliko volite.Nije mi dao nista ni Saraf,ni Lucic ni Cavar pa ni doticni Hrnjic,ali ruku na srce pa ako je sta dobro ok ako nije NIJE.
 20. Pasa s Vrbasa Piše --> 31.05.2009 15:02
  OVAKE VIJESTI OBRADUJU SRCE I DUSU SVIM ISKRENIM LJUBITELJIMA JAJCA I OKOLINE! Razumjrevanje za naziv OS"Berta Kucera" vidim u angazovanju gos. nacelnika Hrnjica i celnika Vinca na povratku srbskog stanovnistva koje je samovoljno napustilo svoje ognjiste i tako zavedeni naselili se u gradove kao sto su Brcko i Bijeljina i time pomogli da srbi u tim mijestima pokusaju postati vecina. Da se skola zove po nekom palom bosnjaku pa i iz drugog svij.rata sigurno bih se naslo za razlog ne povratka srba u Vinac.Nadam se da ce nasi susjedi,srbske nacijonalnosi,napokon shvatiti da su zavedeni ako nigdje onda bar u Jajcu i okolini pa da budemo primjer cijeloj BiH kako je suzivot ipak moguc.
 21. meho i sanja Piše --> 31.05.2009 12:48
  CAST SVAKA ZA IME "BERTA KUCERA", ALI U OVOJ FURTITMI JE IZGINULO DOBRIH MOMAKA KOJI ZASLUZUJU SVOJE IME DA STOJI BAREM NA NEKOJ OD JAJACKIH ULICA! IZUZEV POKOJNOG" PANCERA" KOJI JE BIO NAS HEROJ NE ZNAM NI ZA JEDNU ULICU U GRADU KOJA NOSI IME NA SPOMEN TIH HEROJA!
  TAKO I TA SKOLA BI TREBALA DA NOSI IME NEKOG OD NJIH! POHVALIO BIH OVAJ GEST GRADNJE DVORANE U VINCU I KAKO JE KRENULO PRIJE CE SE OTVORITI OD NASE!
 22. ljiljanz Piše --> 31.05.2009 12:21
  omerbeg, šta misliš o nazivu škole "Alija Ćosić". pohađao je tu OŠ "BERTA KUČERA", završio sa Višom PEDAGOŠKOM u Mostaru, a i Narodni je heroj tj. "ZLATNI LJILJAN"
 23. nerka Piše --> 30.05.2009 16:30
  Poznajem jednog.
 24. vuk-jajcanin Piše --> 30.05.2009 14:49
  Samo sam se salio,al ne pase Bratsvtvo Jedinstvo ni jednima ni drugima(SDA i HDZ) pa im Berta nekako logicnije.Al najgore je sto narod trpaju a svoje torove a ovnovi uzimaju lovu dok ovce pasu travu.Samo je pitanje tko su magaradi?
 25. omerbeg Piše --> 30.05.2009 11:25
  eeeee,Vuce to ima logike sto nije.U Sipovu ne velim,al u Vincu neide...ha,ha,ha....
 26. vuk-jajcanin Piše --> 30.05.2009 10:16
  I mene cudi al sto nije Slavka Pranjka,il Simele Solaje hahhaha
 27. omerbeg Piše --> 30.05.2009 10:02
  Berta Kucera,pa ima li drugih heroja.I koji vrag ta imena iz drugog svjetskog.Imamo mi heroja i u ovom ratu.Bogu fala mnogi su jos zivi.Ako vec mora neko iz drugog rata sto nije MUJO DZUBO ????? Stvarno mi nije jasno..
 28. ljiljanz Piše --> 28.05.2009 18:32
  sve moguće čestitke za porodicu DŽelilović, a posebno našem uteklici Refiku zvanom rep. Da nam on nepobježe poslije pada Jajca, nikad ova garnitura SDA sa svim ministrima u BiH nebi izgradila sportsku salu u Vincu. Srećom REP ode u Austriju i poveza grad (nažalost Austijski) i selo Bosansko.
  Ovo je još jedan dokaz o sposobnosti naših nazovi "glava" da nekažem političara.
 29. AHIL Piše --> 26.05.2009 18:15
  PozdravljamNajzad korisno utrosena sredstva.Bar se nadam?
 30. AHIL Piše --> 26.05.2009 18:06
  SALIM SE
 31. AHIL Piše --> 26.05.2009 18:05
  Vidi ih kao da spustaju tabut,jos trebaju samo fatihu prouciti.
 32. poznavalaac Piše --> 26.05.2009 15:25
  Prvo Bertu istjerase iz jajca i sad ko hoce da je odobrovolje sportskom dvoranom. Sreca pa se 92/ e nije kupala sa ostalim "herojima" tog vremena,inace bi bilo pitanje dali bi je pored novopecenih "heroja" zapao ostanak i u vincu.
  U svakom slucaju pozitivna investicija iako mi ista lici na kisu oko kragujevca.REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelju  Pošaljite prijatelju


Ocjeni vijest/clanak
Srednja ocjena: 3
Glasovi: 2

stars-3.gif

Odvojite par sekundi i ocjenite ovu vijest/članak:
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slični linkovi

Najčitanija novost o Gradska uprava:


posljednjih 5 vijesti

Arhiva vijesti/članaka

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 1.0214 Sekundi 42 Databaza-Upitnici