bosanski-hrvatski-srpski english french deutsch
  Arhiva vijesti  Teme
Posjetilac

Navigacija
Jajce
petitrond.gif U riječi
petitrond.gif Jajčani
 Jajce na webu
 Spomenik
 Adresar
 Čuvajmo prirodu
Turist info
petitrond.gif Smještaj
petitrond.gif Restorani
petitrond.gif Ribolov
petitrond.gif Kajak i veslanje
petitrond.gif Rafting
 Transport
Grad i općina
petitrond.gif Preduzeća
 Servis info
 Stranica opcine
 Udruzenja
 Sport
Jajce novosti
 Jajce Portal
 Jajčani
 Jajce-Aktuelnosti
 Jajce-Analize
 Jajce-Interviews
 Jajce-Komentari
 Jajce Manifestacije
 Jajce-Reportaže
Portal
 Stari album
 Kviskoteka
 Kulinarstvo
 Gdje i kako
 Sadržaj
 Članovi
 Linkovi
 Downloadi
 Bodovi
 Top Lista
 Top 30 dana
 Team

Pretraga


Ko je online
ukupno članova: 3 716
danas registrovano: 0
juče registrovano: 0
članova online: 0
gosti online: 9


Registrirajte se ovdje. Kao registrovan korisnik imate pristup svim sadržajima.


Jajce

Jajce


Login

Nick:

Lozinka:


Slucajni vic

Posjeta

Jajce na webu

Općina Jajce 

Gradski duvački orkestar

SRD/SRU Zlatovčica

PD Ćusine

Pliva Tourism

Centri za lokalni razvoj


SJEĆANJE NA GOSPOĐU MUBERU AGANOVIĆ  
Poslao/la Apeva --> Srijeda, 17. 09. 2008

In memoriam
Mubera Aganović

Povodom iznenadne smrti Mubere Aganović, istaknute članice Upravnog odbora Udruženja žena «Viktorija 99», želimo reći Veliko Hvala za sve što ste učinili za ovu organizaciju.


Od  dana 10.02.2006. postala je članica  UO Udruženja, dokazivajući sebe kao primjer žene koja ima jako kvalitetne sposobnosti da se u današnjoj situaciji uspjela boriti za ostvarivanje ljudskih prava, bez ikakvih predrasuda, utječući na pomirenje, suradnju,  zbližavanje i uspostavljanje međureligijskog dijaloga.

Članice Udruženja «Viktorija 99» posebno naglašavaju da je gospođa Mubera Aganović  imala kvalitetne osobine kao čovjek, hrabrost, entuzijazam, snagu, sposobnost žene kao žene, dobre majke, a isto tako i dobrog prijatelja i kvalitetnog pedagoga. Bezbroj puta je odvajala dragocjeno vrijeme da pruži savjete i podršku onima kojima je to bilo potrebno. Sve te svoje kvalitete i uspjehe nije zadržavala za sebe, već dijelila s nama.

Gospođa Mubera Aganović rođena je 12.12.1943 godine u Derventi. Osnovnu i srednju školu (gimnaziju) završila je u Jajcu, dok je fakultet za nastavnicu srpsko-hrvatskog jezika i istoriju završila u Sarajevu. Kao nastavnica počela je raditi 01.09. 1970 godine u Osnovnoj školi «Berta Kučera» Jajce, da bi po osnivanju Osnovne škole "29. novembar" postala i direktorica iste škole, obavljajući funkciju do 10.08.1991 godine. Svoj rad kao nastavnik nastavlja i u izbjeglištvu u Zenici u osnovnim školama "Isidora Sekulić" i "Skender Kulenović". Po povratku u Jajce 1997. godine radila je kao nastavnica bosanskog jezika u Vincu. Tokom 2000. godine svoj rad nastavlja u matičnoj školi kao nastavnica bosanskog jezika sve do svoje smrti. Osim ovoga, politički je angažovana od 1974. godine. Bila je i članica Općinskog vijeća Jajce od 2000-2004 godine, gdje joj je ponovno verificiran mandat na 21. sjednici Općinskog vijeća, 29.01.2007. godine.

Draga naša Mubera, ne znamo da li smo stvarno uspjeli kroz ovih nekoliko riječi opisati osobu koja je imala osobine dobrog, plemenitog čovjeka, pedagoga i humaniste, koja bi trebala biti primjer svakoj ženi, odnosno ženi koja se bori za ostvarivanje svojih i tuđih prava što je u današnjoj situaciji veoma teško postići. Želimo ti reći VELIKO HVALA za sve što si učinila za nas.

Viktorija99

SJEĆANJE NA GOSPOĐU MUBERU AGANOVIĆ

Komentari su vlasništvo pošiljalaca. Nismo odgovorni za njihov sadržaj!


 1. imra Piše --> 29.09.2008 01:17
  Vijest o smrti ove divne osobe zatekla me u Njemackoj,u nepovjerenju sam citala sms u kojoj je stajalo da je nastavnica Mubera umrla...U istom trenu me obuzela tuga i nisam nikako mogla povjerovati u to...Hvala Vam nastavnice sto me naucili biti covjek u prvom redu,a nakon toga i bosanskom jeziku...Zao mi je sto sam izgubila nekoga poput Vas,ali mi je jos vise zao,sto je grad izgubio osobu poput Vas...
 2. sunita Piše --> 28.09.2008 09:19
  BILI STE JAKO DOBRI PREMA NAMA.BILI STE BRIŽNA NASTAVNICA I RAZREDNICA.NE POSTOJE RIJEČI KOJIMA BI SE VAŠA DOBROTA MOGLA OPISATI...NEDOSTAJETE ČITAVOJ ŠKOLI,ČITAVOM JAJCU A POGOTOVO MENI
 3. Kobe Bryant Piše --> 27.09.2008 12:06
  BILI STE MI NASTAVNICA I RAZREDNICA SAMO JEDNU GODINU,ALI FALITE MI KAO DA SE ZNAMO VISE GODINA!!!!!HVALA VAM ZA SVE STO STE UCINILI ZA MENE I RAZRED 5-1!!!
 4. dragana Piše --> 18.09.2008 00:22
  Što, kad izgubimo  jednu od IKONA Jajca? Porodici iskreno saučešće,a i jajčanima koji su znali i znat će koliku karizmu je imala.
  Kada su moja djeca išla u školu sjećam se respekta prema njoj, kao da su i tada onako mali osjećali, koliko ta krhka žena ima snage i ljubavi za svakog čovjeka.
   Draga Mubera, zavidim ti na ostanku kada smo većina bezglavo otišli, hvala što si istrajala da se naše vrijednosti očuvaju, hvala ti ŽENO!
                                                                   Dragana
 5. slikar Piše --> 17.09.2008 10:55
  <p> Mojoj nastavnici!</p> <p>Bila si mi nastavnica, radna kolegica, direktorica i veoma dobra prijateljica.Rat i problemi poslije rata čine svoje - uzimaju mi najbolje i najdraže prijatelje/ice.Mnogo je bilo nezaboravnih druženja, pomoći, zajedničkih borbi za nešto bolje i ljepše. U mom foto albumu i albumu sjećanja, nezaboravnih i dragih likova, ostaćeš mi za cijelo vrijeme mog života među onima najdražima. Iskreno saućešće Tvom mužu Enveru,kćerkama,unučadima,sestri i mnogobrojnoj rodbini želi Mirsad Plivac sa suprugom Melanijom. </p>REKLAMIRANJE na JAJCE PORTALU
Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelju  Pošaljite prijatelju


Ocjeni vijest/clanak
Srednja ocjena: 5
Glasovi: 15

stars-5.gif

Odvojite par sekundi i ocjenite ovu vijest/članak:
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Regularno
Loše


Slični linkovi

Najčitanija novost o In memoriam:


posljednjih 5 vijesti

Arhiva vijesti/članaka

Administracija

Ernest.Plivac
Administrator, urednik i webmaster

JAJCE PORTAL TEAM © by Jajce Portal


Sajt učitan 0.8936 Sekundi 42 Databaza-Upitnici